[all] Światła mijania na przekaźnikach
Panowie ostatnio zrobiłem zabieg we własnej B4 i mijania faktycznie lepiej świecą ( wykorzystałem jakiś stary przekaźnik 214 i jakiś czarny 209). Teraz chciałbym się zabrać za drogowe tylko na aukcjach allegro są 5 pinowe ( z pinem 76a) a tutaj miałem 4 pinowe. Czy mogę użyć te 5 pinowe i po prostu podłączyć tak samo a ten "76a" pominąć?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Panowie, pozwolę się podczepić pod temat, żeby nie tworzyć nowego. Otóż moje ori lampy przednie bosch nadają się regeneracji. Otóż odbłyśniki są w opłakanym stanie, natomiast samo szkło reflektora jest ok - nie porysowane. Jednak właśnie przez te odbłyśniki reflektory świecą gorzej niż jakiekolwiek nowe podróby z chin. Mam taki pomysł. Czy jakby kupić takie tanie lampy z aukcji http://moto.allegro.pl/audi-80-b3-86-91 ... 94486.html i przełożyć tylko szkła z moich to czy to będzie jako tako świecić? A strumień światła będzie miał odpowiednią geometrię? Dodam, że moje lampy mają pourywane górne mocowania. Co o tym sądzicie?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Najpierw proponuje zdjąć klosze i wyczyścić odbłyśniki (delikatnie by nie poscierać warstwy lustrzanej) a także same klosze dobrze umyć. Sam tak zrobiłem z 3 lata temu i efekt rewelacja, polecam każdemu
P.S. Tylko ostrożnie przy składaniu, żeby klosz równo przylegał do obudowy reflektora i spinki muszą dać się zapiąć bez stosowania dużej siły. Zapinanie ich na siłę grozi pęknięciem szkła reflektora :evil:
P.S. Tylko ostrożnie przy składaniu, żeby klosz równo przylegał do obudowy reflektora i spinki muszą dać się zapiąć bez stosowania dużej siły. Zapinanie ich na siłę grozi pęknięciem szkła reflektora :evil:
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
No właśnie patrząc przez szkło widzę taki czarno-żółty osad, zupełnie tak jakby złuszczył się odbłyśnik. No ale skąd byłoby tam tyle takiego syfu? Przecież reflektor jest w miarę szczelny.hudy pisze:a myłeś odbłyśniki czy widzisz przez szkło że są w złym stanie?? u mnie lampy wyglądały jak by były wypalone odbłyśniki a to był tylko taki czarny osad jak by włąsnie było coś przypalone.może u ciebie jest podobnie??
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: