[80 B3 1.8 NE] białe spaliny
[80 B3 1.8 NE] białe spaliny
Na początek witam wszyskich audimaniaków.Mój problem polega na tym ze kiedy silnik ma temp.90 stopni i stoje w korku podczas ruszania zostaje za mną biała chmura spalin .Niedawno miałem wymienianą uszcelkę pod głowicą czy jeszce coś powinienem zrobić ?z góry dzięki za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2007, 21:26 przez Arecki, łącznie zmieniany 2 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
hehe bo wszystko co zabroniorone lepiej smakuje :lol:Labiel pisze:Tak ogólnie z tego co wiem to fabryka zabraniala planować głowicy a mimo to i tak wszyscy to robią
EDIT: Dobra nie spamujmy bo z tematu spadamy
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 22:47 przez minon1, łącznie zmieniany 1 raz.
coś z uszczelką albo samą głowicą. o ile się nie myle to ślad wody w oleju lub oleju w wodzie będzie jeśli będzie przejście między kanałami wodnym/olejowym. może być też,ze bezpośrednio do cylindra wlatuje. może wtedy na świecy będzie widać... hmm no tak myśle. poprawcie jeśli myśle źle.
Pozdrawiam!!!
Pozdrawiam!!!
- davidpolska
- Forum Audi 80
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
To normalka , szczególnie jeśli masz LPG, produktem spalania LPG jest m.in. woda w dużych ilościach. Podobnie katalizator redukuje węglowodory do dwutlenku węgla i wody. Stąd para z wydechu.davidpolska pisze:elo chciałem zapytac ze jak nie ma sladu wody w oleju ani oleju w woddzie a dymi na biało tylko w deszczowe i chłodne dni
[quote="kobra"]jerzeli sest na gazniku albo na jedno punkcie to morze terz łapac wilgoc przes filtr powietrza muj tato ma tak w swoim jedno pukcie na korku jest piana i to powie wielu mechaników a wiec i tez morze by biały dymek
ja swojego ma na wielo punktowym ster powietrzem i muj tegoi nie robi
brawo kobra [/b]
ja swojego ma na wielo punktowym ster powietrzem i muj tegoi nie robi
brawo kobra [/b]