Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4, 2.0+LPG, ABT] Problem z przełaczaniem z benzyny na g

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Markis
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4, 2.0+LPG, ABT] Problem z przełaczaniem z benzyny na g

Post autor: Markis » 19 maja 2011, 21:32

Witam
Od jakiegoś miesiąca moje autko ma problem z przełaczaniem z benzyny na gaz, mianowice przy 2000 obrotów następuje silne szarpnięcie i dopiero przełączenie na gaz lub gaśnie.
Wcześniej wogóle nie było odczuwalne przełąćznie oraz gdy samochod stoi silnie czuć gazem w srodku samochodu.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 19 maja 2011, 23:30

Napisz jaki masz model reduktora gazu.

Najprawdopodobniej zalepił się elektrozawór przez co po jego otwarcie jest opóźnione. Tak samo z zamykaniem gdy zgasisz to zanim zawór się zamknie to leci gaz z przewodu między parownikiem a reduktorem.

Awatar użytkownika
LoveShakerz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LoveShakerz » 27 maja 2011, 16:46

Dokładnie sprawdź instalację u mnie było to samo w samochodzie śmierdziało gazem tak samo jak się stało obok niego ... u mnie był taki motyw ze poluzowało mi się kolanko w okolicach filtr'a powietrza poprostu odkręciły się śróbki i wtedy za mało gazu dostawało się do silnika samochód szarpał i nie miał mocy ... później mialem problem z tym że silnik nie pracował mi równo na gazie kiedy w trasie kiedy naciskałem na sprzęgło samochód mi gasł ;/ ... myślałem że to wina filtra że może zapchany czy coś ale poprostu trzeba było zatankować w innym miejscu ... bo gaz był kijowy i spostrzegłem to kiedy z rury wydechowej strzelało kroplami wody ;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl