Witam, pierwszy moj post....
Jak w temacie....
Prosze o podpowiedzi gdzie sa srubki, zaczepy itd itp, gdzie podniesc jak wysunac. Nie mam pojecia probowalem sam ale nie rusza.
To jest cabrio wiec ma dluuugie drzwi i zdejmuje sie podobno inaczej niz w coupe...
Pozdrowionka!
[2.8 Cabrio] Jak zdjąć boczek drzwi, długie drzwi...
[2.8 Cabrio] Jak zdjąć boczek drzwi, długie drzwi...
Ostatnio zmieniony 07 cze 2011, 17:54 przez jakubje, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
jak otowrzysz drzwi to nad zamkiem znajdujacym sie na drzwiach masz trzy srobki, dwie na blaszke wokol chromowanego bolca usztywniajacego, jedna na zakonczeniu tapicerki... nastpnie podwazasz raczke od dolu, pod tym zaslepieniem masz trzy srobki dwie od czola i jedna ze skosa w strone wspomnianego wczesniej zamka, gdy odkrecisz te trzy sorbki caly stelaz raczki mozesz na spokojnie sciagnac z boczka, pamietajac o wyciagnieciu z niego przyciskow, gdy przyciski wyciagniesz to poodlaczaj kostki i wcisnij je w otwor ktorym wchodza przez boczek... pozniej pozostaje jeszcze tylko wspomniana przez Atlasa klamka i calosc z umiarem ciagniesz do gory, uwazasz na rygiel, gdy juz bedziesz czul ze boczek wyszedl to delikatnie odchyl go od drzwi i wycaignij ciegno klamki na takim haczyku wtedy caly boczek juz bedziesz mogl odseparowac od drzwi
jak masz wcaiz pytania pisz, ale jak powoli bedziesz sobie odkrecal i ogladal jak to wygalda to dojdziesz ze moj opis jest w miare jasny i przejrzysty, najwiecej problemow moze Ci sprawic podwazenie zaslepiajace raczke od dolu
mam nadzieje ze masz cos poliftowego na aucie bo widzialem tylko jedno cabrio w ktorym nie dalo sie sciagnac tej zaslepki bo byla klejona, nie wiem czy fabrycznie czy przez jakiegos "szpeca", ale na fuszere to nei wygaldalo, a auto bylo z poczatku produkcji 
jak masz wcaiz pytania pisz, ale jak powoli bedziesz sobie odkrecal i ogladal jak to wygalda to dojdziesz ze moj opis jest w miare jasny i przejrzysty, najwiecej problemow moze Ci sprawic podwazenie zaslepiajace raczke od dolu

- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: