Witam.
Kupiłem element deski rozdzielczej w kolorze niebieskim, odcień taki jak ori niebieski ciemny, ale w paru miejscach jest wytarty i pod tym niebieskim jest czarny taki jak ja mam wszystkie elementy w aucie...
Chciałbym się pozbyć tego niebieskiego koloru tak żeby niczego nie zepsuć (zmatowić, podrapać, itp) i żeby był czarny jak cała moja reszta...
Może ktoś wie jak i czym to delikatnie zrobić :?:
[ALL]Zmiana koloru elementu deski rozdzielczej???
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Ehe, polecam jak chcesz dziś pomalować a jutro sprzedać auto na giełdzie handlarzowiA może ktoś już testował te specjalne spraye do malowania plastikowych elementów kokpitu, i mógłby się zemną podzielić jak to wyszło i czy to chociaż trwałe jest :?:

Spróbuj po prostu acetonem, powinno tą warstwę ala skóry/skaji odparzyc i powino zostać to czego chcesz, aczkolwiek to jest na tyle mocne ze z czasem to i plastik weźmie ale można spróbować.
sagem, właśnie tak też myślałem że to takie może być :cry:
kolczu, no właśnie bardzo długo tego szukałem, bo to taki rarytasik, jak zrobię go na czarno, to pokażę w temacie swojej niuni
A teraz mi doszedł drugi rarytas, w kolorze czarnym, ale też do poprawek, bo jest na nim taka jakby powłoka cieniutkiej skóry ale niestety wytarta w dużo miejscach :roll:
kolczu, no właśnie bardzo długo tego szukałem, bo to taki rarytasik, jak zrobię go na czarno, to pokażę w temacie swojej niuni

A teraz mi doszedł drugi rarytas, w kolorze czarnym, ale też do poprawek, bo jest na nim taka jakby powłoka cieniutkiej skóry ale niestety wytarta w dużo miejscach :roll: