Super sreberko :mrgreen:
Widzę że wpadła w dobre ręce, życzę udanych modów...
Co do żony, to moja też była zazdrosna, aż też się wciągnęła jak się audiolka zaczęła zmieniać
no i tak, turbo spluneło cieplym olejem na ziemie i wszystko wokoł wlacznie wydechem,smutne i prawdziwe, :cry: szukałem, lecz nikt znajomy nie ma, wiec moze regeneracja, sie jutro zobaczy,
spóznione odświeżenie tematu, turbo wrociło uzywane, filtry wymienione przy okazji, wpadło nie dawno pare gratów,nie wiem czy na stałe zostana, zobacze jak ocenicie,
i z tego ze miałem wene i żona dałami pare godzin spokoju, :mrgreen: to zkożystałem z pogody w urlop,więc umyłem i lekka polerka, 8-) jeszcze mi troche zostało do zrobienia,
A więc :roll: trochę odświeżam temat,
Pażdziernik 2012 wypad do Lubartowa na zmiane nastawnika pompy bo jazda stała ie uciążliwa za bardzo, powrót przyjemniejszy i oszczędniejszy,
Listopad 2012 wpadły fanty typu tarcze,klocki i zaciski wentylowane, bo stare jednolite szybko się przegrzewały, fotki
a tak już zamontowane
Grudzień 2012 znow zrobiłem wypad w strone Lubartowa,tym razem po leprze konie pod maską, no i z bananem na mordzie szybko wruciłem, w dodatku z gratami nowymi na pokładzie,
no i przed samymi swietami walkie miałem z pompą, wszytstko przez telefon robiłem, padł zawór zwrotny na nastawniku, godzina wiszenia na telefonie i nic, dopiero następnego dnia poszedłem do kolesia któremu stoi dwa lata C4ka AEL, więc pożyczyłem, i się udało,
Styczeń 2013 nudziło mi sie wieczorem wiec poszedłem do garażu i zamontowałem po uprzednim praniu w ciepłym domu takie cudo
no i jeszcze podłoga czeka na kąpanie jak tylko bedzie ciepło na zęwnątrz, <ok> podgrzewane z czujnikami pasów, jakich szukałem takie znalazłem,