[80 B3] pasek rozrządu
-
- Forum Audi 80
[80 B3] pasek rozrządu
Wymieniłem pasek rozrządu oczywiście razem z rolką bo koszty naprawdę śmieszne. Po wymianie zastanawia mnie nadal ten sam fakt to przed wymianą. Natomiast kiedy kupiłem to cacko 3 lata temu wymieniłem tylko sam pasek ponieważ mechanior powiedział że rolka jest OK. Kiedy założył pasek wystawał on około 2-3mm poza koło zębate i teraz kiedy wymieniłem pasek i rolkę jest tak samo. Czy jest to możliwe. Co bym musiał jeszcze wymienić? a może po prostu cały samochód? :evil:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
[80 B3 1.8] Jak ustawić rozrząd?
jak ustawić rozrzad, gdzie znaki :?:
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 18:37 przez Dziki, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... lect/id,2/
Zaglądnij tutaj. Masz tu trochę więcej wiadomości.
Zaglądnij tutaj. Masz tu trochę więcej wiadomości.
Na chłopski rozum to mo.zna zrobic tak :
Odkręcasz świece wkładasz w dziurę jakis kijek lub cos podobnego i ustawiasz tłok 1 cylidra w GMP potem krzywki na wałku rozrządu na 1 cylindrze muszą sie mijać czyli jeden naciska na zawór a drógi luzuje są skierowane w dół. Wtedy masz ustawiony rozrząd prawidłowo zakładasz paski składasz reszte i powinno wszystko chodzic cacy
Odkręcasz świece wkładasz w dziurę jakis kijek lub cos podobnego i ustawiasz tłok 1 cylidra w GMP potem krzywki na wałku rozrządu na 1 cylindrze muszą sie mijać czyli jeden naciska na zawór a drógi luzuje są skierowane w dół. Wtedy masz ustawiony rozrząd prawidłowo zakładasz paski składasz reszte i powinno wszystko chodzic cacy
Zrób tak jak napisałem i bedzie wszystko cacy nie raz składałem rozrząd w ten sposób bo nie było znaków i chodzą auta jak trzeba. Z tego co pamietam to kropka na kole zębatym wałka powinna być równo z powierzchnią przylegania pokrywy zaworów do głowicy czyli w poziomie ale nie jestem pewien a na kole zamachowym na krawędzi powinno byc wydac 0