[B4 all] Przednie zawieszenie
[B4 all] Przednie zawieszenie
witam wymieniłem dzisiaj tuleje w wachaczach i wszystko było by dobrze ale auto nie trzyma sie drogi i chodzi na boki sprawia wrarzenie jak by koła nie były dokręcone nie wiem co mogło sie stać a przyczyną wymiany było całkowite ich zurzycie i tesz nie stabilność auta możę zbierzżność poszła ???? prosze o dobą rade i odpowiec
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, 23:26 przez tyson77, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jak kolega wyżej napisał od samej wymiany tuleji na wahaczach geometria się nie zmieni. Gdybyś ruszał sworznie wahacza to wtedy trzeba by ustawić kąt pochylenia koła. Może poprostu masz wyrobione coś w zawieszeniu lub nie prawidłową geometrie.
Od dawna masz problem z "lataniem" auta po drodze :?: Podjedz na szarpaki i na sprawdzenie geometrii; wtedy będziesz wiedział czy chociaż to jest wporządku.
Od dawna masz problem z "lataniem" auta po drodze :?: Podjedz na szarpaki i na sprawdzenie geometrii; wtedy będziesz wiedział czy chociaż to jest wporządku.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Po pierwsze popraw temat.
_uwaga
Geometria raczej nie poleciała, ale zbieżność czemu nie. Szczególnie jeśli będziesz miał rozbieżność to auto będzie zachowywało się bardzo niestabilnie - efekt dokładnie taki jak opisujesz. Przerabiałem to w aucie starszego. Czasem było ok, a czasem nie szło zapanować nad autem. Trzeba było walczyć z nim aby utrzymać się na drodze.
_uwaga
Geometria raczej nie poleciała, ale zbieżność czemu nie. Szczególnie jeśli będziesz miał rozbieżność to auto będzie zachowywało się bardzo niestabilnie - efekt dokładnie taki jak opisujesz. Przerabiałem to w aucie starszego. Czasem było ok, a czasem nie szło zapanować nad autem. Trzeba było walczyć z nim aby utrzymać się na drodze.