[B4 ABK] czy bedzie pasować sprzęgło od B3 1.8
-
- Forum Audi 80
[B4 ABK] czy bedzie pasować sprzęgło od B3 1.8
Witam mam nietypowe pytanie. mianowicie dowiedzialem sie od znajomego ze na szrot poszla audica b3 1.8 czyba na gazniku nie jestem pewien i kolega powiedzial ze w niej jest nowe sprzeglo dopiero po wymianie tylko zezlomowal z innego powodu czyba silnik i mam okazje po taniosci zakupic to sprzeglo tylko nie wiem czy bedzie pasowac do mojej audicy b4 2.0 ABK prosze klubowiczow obcykanych w tych tematach o pomoc.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Mój znajomy znalazł kiedyś na szrocie full nówki sztuki tarcze hamulcowe od zupełnie innego samochodu <ok> . Co najlepsze podeszły mu bez problemu. Kupił je za 20zł. Dlatego czasem idzie coś kupić za niewielkie pieniądze. Często też się zdarza, że są złomowane auta, które były bardzo dobrze serwisowane; no ale analogicznie są też padliny które powinny iść od razu na żyletki.
-
- Forum Audi 80
moze i tak. myslalem kiedys zeby zapakowac kpl. sprzegla po regeneracji tylko na necie nie moge znalesc sklepow bo moj brat kupil sobie do bmw regenerowane sprzeglo za chyba 400zl co normalnie mowili 600 700 i smiga jak ta lala tylko nie pamieta linku sklepu i ja znalesc nie moge. tak wiec jakby ktos tam cos wiedzial to byl bym wdzieczny
Jak chłopak by se sam robił, to pewnie, że by sie opłaciło nawet przy dwóch zwalaniach skrzyni...tomek1982 pisze:czy zabawa warta swieczki? wydaje mi sie ze nie.kombinowac by zaoszczedzic kilka zloty i tak naprawde nie wiadomo jak to bedzie chodzilo jezeli wogule bedzie a jak sie posypie?co wtedy? nastepne koszta zwalac skrzynie a wtedy wyjdzie drozej jak bys na poczatku zalozyl nowe kompletne
tarcza sprzęgłowa i docisk w 1.8 ma średnice 210MM, a w ABK 228MM... Jedyna różnica to ta średnica... Chodzić bedzie, tylko krócej wytrzyma, ale przy normalnej jeździe powinno pośmigać jeszcze kilka latek <ok>
jezeli sam to ok lubi niech dlubie ale nie widze sensu w takim klejeniu lepiej poczekac odlozyc kase jezeli w tym jest problem i kupic tak jak pan bog przykazalmaciek12 pisze:Jak chłopak by se sam robił, to pewnie, że by sie opłaciło nawet przy dwóch zwalaniach skrzyni...tomek1982 pisze:czy zabawa warta swieczki? wydaje mi sie ze nie.kombinowac by zaoszczedzic kilka zloty i tak naprawde nie wiadomo jak to bedzie chodzilo jezeli wogule bedzie a jak sie posypie?co wtedy? nastepne koszta zwalac skrzynie a wtedy wyjdzie drozej jak bys na poczatku zalozyl nowe kompletne
tarcza sprzęgłowa i docisk w 1.8 ma średnice 210MM, a w ABK 228MM... Jedyna różnica to ta średnica... Chodzić bedzie, tylko krócej wytrzyma, ale przy normalnej jeździe powinno pośmigać jeszcze kilka latek <ok>
-
- Forum Audi 80
maciek12 pisze: tarcza sprzęgłowa i docisk w 1.8 ma średnice 210MM, a w ABK 228MM... Jedyna różnica to ta średnica... Chodzić bedzie, tylko krócej wytrzyma, ale przy normalnej jeździe powinno pośmigać jeszcze kilka latek <ok>
troche jest roznicy chyba na mojej nodze dlugo by nie wytrzymala tzn. ja jezdze delikatnie ale jak kazdzy lubie czasami wygonic muchy z wydechu i przekonac sie czy opony piszcza
jednak lepszym pomyslem bedzie znalesc jakis internetowy sklep co sprzedaje regenerowane kpl. sprzegla. kurde ze brat nie pamieta co to za strona to jakas dobra firma odkupila od innej tasme do regeneracji sprzegiel i wlasnie on od nich to kupil a teraz mi to by sie przydalo. a wymienail bym sobie sam bo wiem o co kaman <ok>