[B4 ABT] Bicie kół spowodowane końcem tarcz hamulcowych?
[B4 ABT] Bicie kół spowodowane końcem tarcz hamulcowych?
Wymieniałem sprężyny w niuni, i postanowiłem sprawdzić ile mm mają tarcze hamulcowe przednie. wyszło koło 9mm minimum to 11mm dla litych które mam, teraz pytanko czy drżenie kierownicy przy 120 km/h poza krzywymi już 17", mogą potęgować zużyte tarcze? Gdy hamuje nie bije.
A no i co powiecie o Mikodzie ? fajne są te nawiercane i nacinane ktoś ma u siebie?
A no i co powiecie o Mikodzie ? fajne są te nawiercane i nacinane ktoś ma u siebie?
- karolas123
- Forum Audi 80
O mikodzie mozna niekorzystne opinie na internecie znaleźć. Załóż jakieś normalne (lite) tarcze - trw są dobre, do tego dobrze też założyć nowe dobre klocki, bo stare mimo że może są jeszcze dobre mogą być krzywo zużyte od starych tarcz. Jazda z zuzytymi tarczami i dodatkowo z cińkimi już klockami nie korzystnie wpływa na zaciski , bo tłoczek się dużo wysuwa.
A skoro wiesz że felgi są krzywe, to raczej oczywsite że mogą bić. Czasem wystarczy troche zanieczyszczen na feldze i już może bić.
A skoro wiesz że felgi są krzywe, to raczej oczywsite że mogą bić. Czasem wystarczy troche zanieczyszczen na feldze i już może bić.
nacinane i nawiercane ładne są, ale skoro mówicie że szmelc... to muszę się zastanowić. Klocki mam 4 miesiące Meyle, wyglądają jak nowe 8-)
[ Dodano: 2011-05-28, 09:26 ]
dziwna sprawa założyłem zimówki na przód i nic nie bije, postanowiłem zostawić jedną zimówkę i jednego alusa i dalej nic nie bije, no to założyłem dwa alu i ku mojemu zdziwieniu jak ręką odjął.
Możliwe że jak składałem auto to na lewarku za słabo załapałem koło przednie a alufelga jest na pierścieniach centrujących i po opuszczeniu na ziemię się przestawiło ?
tarcze hamulcowe się coś mocno grzeją chyba bo rozpędziłem się do 120 hamowanie wjazd do garażu a one biją ciepłem jak bym 200 km przejechał w trasie. No chyba że za ostro hamowałem ale nie wydawało mi się żeby tak było.
[ Dodano: 2011-05-28, 09:26 ]
dziwna sprawa założyłem zimówki na przód i nic nie bije, postanowiłem zostawić jedną zimówkę i jednego alusa i dalej nic nie bije, no to założyłem dwa alu i ku mojemu zdziwieniu jak ręką odjął.
Możliwe że jak składałem auto to na lewarku za słabo załapałem koło przednie a alufelga jest na pierścieniach centrujących i po opuszczeniu na ziemię się przestawiło ?
tarcze hamulcowe się coś mocno grzeją chyba bo rozpędziłem się do 120 hamowanie wjazd do garażu a one biją ciepłem jak bym 200 km przejechał w trasie. No chyba że za ostro hamowałem ale nie wydawało mi się żeby tak było.
MaXuS, Nie było źle http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.ph ... 4b768e505e :shock: