witam
tak jak w temacie szukałem dobrego zestawu naprawczego i wpadłem na coś takiego
http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-audi ... 68010.html
teraz pytanie czy warto kupić go za taka cenę i to co w sobie zawiera ,z opinia na forum firma febi jest dobra ale wiadomo jak to jest im lepiej firma zaczyna działać tym bardziej na ilość idzie a nie jakość mimo ze od Niemca .
[b4 abk] warto tyle za taki zestawik
Dobra cena za łącznik stabilizatora na stroni IC stoi 100-120zł, ale znowu tuleja wahacza na IC 18zł lemiego a po zniżkach 10-11zł więc skłaniał bym się ku im a nie <zeby> febi ,,srebi''goldi j51 pisze:Ja również np poduszki lemforder na amortyzator 30 zł szt
końcówka drążka kierowniczego 30 zł szt febi
łączniki stabilizatra lemforder 70 zł szt
tuleje wachacza np febi od 15 zł szt
tak dodam od siebie, że zestawy naprawcze przedniego zawieszenia za cenę 300zł to raczej kiepskiej jakości i nadają się do montażu jak chce samochód sprzedać. Sam właśnie zbierałem na naprawę przedniego zawiasu ponieważ lewa strona złapała luz, to idę po całości i wymieniam prawie wszystko, same markowe części, przykładowe ceny, tylko Lemforder:
końcówki drążków - 90zł(2szt)
poduszki pod amortyzatory - 80zł(2szt)
łączniki stabilizatorów - 150zł(2szt)
tuleje wahaczy - 60zł(4szt)
sworznie wahacza - 120-170zł sztuka (u siebie na razie nie wymieniam)
tuleje sanek - przednie po 50zł/szt. tylne pewnie też koło tego.
reasumując chcesz zrobić samochód dla siebie to musisz wydać na same części ok:
800zł bądź troszkę więcej, bo wiadomo gdzieś możesz te części znaleźć taniej, drożej, doliczyć potencjalną przesyłkę itp.
końcówki drążków - 90zł(2szt)
poduszki pod amortyzatory - 80zł(2szt)
łączniki stabilizatorów - 150zł(2szt)
tuleje wahaczy - 60zł(4szt)
sworznie wahacza - 120-170zł sztuka (u siebie na razie nie wymieniam)
tuleje sanek - przednie po 50zł/szt. tylne pewnie też koło tego.
reasumując chcesz zrobić samochód dla siebie to musisz wydać na same części ok:
800zł bądź troszkę więcej, bo wiadomo gdzieś możesz te części znaleźć taniej, drożej, doliczyć potencjalną przesyłkę itp.