Witam Jestem Pośiadaczem Audi 80 B3 1986 rok 1.8 E (Chyba) Otóż oznaczenia silnika 1.8 E to DZ (112 km) lecz ja posiadam Oznaczenia SF (88 km) , czyli na to wychodzi że mam 1.8...
Hmm... Składak ??
Elektryka. Do 100 km/h nie widze ile jade lecz gdy włacze kierunkowskaz prawy to miga podświetlenie od 0-100km/h wraz z innymi kontrolkami na tablicy rozdzielczej... Zawsze na tablicy rozdzielczej po zapaleniu świateł mijania świeci się kontrolka migacza prawego i świateł drogowych a nawet czasami nie świecą a po chwili świeca DISCO <urodziny> ... Czasami nie działa obrotomierz i prędkościomierz a na dodatek nie działa licznik Kilometrów...
Proszę o pomoc
[80 B3 1.8e SF] Elektryka + Silnik + co to za silnik ?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Ranael, Silnik: ; a co to za silnik o oznaczeniu <ok> . Nie widzioł jeszcze takiego <wodka> czyżby skrót od "lęgendarny ogier lądowy" <oki> . żeby nie było off topic to kolego sprawdź licznik, a także czy izolacje przewodów w wiązkach licznika nie są po przecierane/nadtopione. Miłałem kiedyś taki przypadek w Fiacie Marea. Działy się duda (m.in. migotanie kontrolek) do czasu... włączenia świateł postojowych; wtedy bezpiecznik się przepalał i nie działy kontrolki . Przyczyna? Sajgon w kablach.
:P
Lol dlatego że naprawde nie wiem czy to jest oryginalny silnik Bo oznaczenia na klapie SF no a z Typy tego silnika 1.8e wynika to że jest to jednostka 112 konna o oznaczeniu DZ hah to auto kryje w sobie same niespodzianki ale Kocham Je <lol>
SF to gaźnik a DZ to wtrysk mechaniczny, więc widac gołym okiem.
zajrzyj tu i masz wypisane silniki i zdjecia do nich.
https://audi80.pl/najczesciej-zadawa ... t34013.htm
co do choinki to sprawdź wtyczki z tyłu licznika i popraw luty, ewentualnie doprowdź dobrą mase, bo jej brak powoduje choinke. To że nie bije km to częsta wada- poszukaj na forum.
zajrzyj tu i masz wypisane silniki i zdjecia do nich.
https://audi80.pl/najczesciej-zadawa ... t34013.htm
co do choinki to sprawdź wtyczki z tyłu licznika i popraw luty, ewentualnie doprowdź dobrą mase, bo jej brak powoduje choinke. To że nie bije km to częsta wada- poszukaj na forum.