Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 JN] "Cykanie", obroty

Wszystko inne co nie pasuje do w/w kategori a jest związane z silnikami benzynowymi i LPG
ODPOWIEDZ
Nanek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 JN] "Cykanie", obroty

Post autor: Nanek » 24 maja 2011, 22:46

Witam, jak w temacie, brzmi to trochę jak zaworek (przy otwartej masce), ale siedząc w lub stojąc obok samochodu wydaje się jak by gdzieś przy kolektorze wydechowym, ktoś mi powiedział, że to uszczelka między silnikiem, a kolektorem i mam pytanie, czy może to być prawda, czy ściema. Jak nie to, to co.

Drugie pytanie. Czasami szczególnie przy niskich temperaturach długo odpala, trochę obroty falują (w małym zakresie, na zimnym silniku 800-1200, na ciepłym mniej) i do tego autem trzęsie. Mam wrażenie, że powyżej 4k obrotów samochód na chwilę słabnie i znowu przyspiesza, może to być wina jakiegoś podciśnienia?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 25 maja 2011, 17:59

Nanek pisze:ktoś mi powiedział, że to uszczelka między silnikiem, a kolektorem i mam pytanie, czy może to być prawda, czy ściema. Jak nie to, to co.
Tak może być uszczelka albo któryś z popychaczy hydraulicznych nie działa.

Co do drugiego pytania to trudna sprawa to wtrysk mechaniczny więc jest bardzo szerokie spektrum możliwych usterek.
Ale proponowałbym sprawdzenie/wymianę czujnika temperatury dla ECU, sprawdzenie działania wtryskiwacza rozruchowego oraz regulację klapy przepływomierza.

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 27 maja 2011, 17:43

aldi pisze:Tak może być uszczelka albo któryś z popychaczy hydraulicznych nie działa.
o fuck :shock:

cyka Ci zaworek od zbiornika z węglem aktywnym. Ma cykać. !!
Nanek pisze:trochę obroty falują (w małym zakresie, na zimnym silniku 800-1200
najprawdopodobniej lewe powietrze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl