[b3/b4] Lampy przednie - Ksenon
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Już cię prostuje do pionu :mrgreen:
1.W b3 po założeniu do standardowej lampy musisz polerować w kloszu kółeczko-taka sama zasada z zespolakami przedliftowej coupe.
2.Jak cię korci kupno zespolonych po lifcie(b4 idealnie nie spasują bo będziesz musiał przerabiać grill+kupno zderzaka v6 lub coupe+kierunki+halogeny-jak ci się uda koszt modyfikacji min 1500zł
3.Ciekaw jestem jakie inne uniwersalne lampki chciałbyś wpasować do 80?jedynie na myśl mi przychodzą zamienniki hella (ala golf 3) ale nie wiem czy występowały w b3 czy b4.No i dostępność tego jest równa 0.
Także czakam z zaineresowaniem na twoją odpowiedź
1.W b3 po założeniu do standardowej lampy musisz polerować w kloszu kółeczko-taka sama zasada z zespolakami przedliftowej coupe.
2.Jak cię korci kupno zespolonych po lifcie(b4 idealnie nie spasują bo będziesz musiał przerabiać grill+kupno zderzaka v6 lub coupe+kierunki+halogeny-jak ci się uda koszt modyfikacji min 1500zł
3.Ciekaw jestem jakie inne uniwersalne lampki chciałbyś wpasować do 80?jedynie na myśl mi przychodzą zamienniki hella (ala golf 3) ale nie wiem czy występowały w b3 czy b4.No i dostępność tego jest równa 0.
Także czakam z zaineresowaniem na twoją odpowiedź
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
Patryk, montujesz soczewke z jakiegos a6c5 gdzie wystepowal xenon, a najlepiej bixenon, do zespolonego reflektora poliftowej coupe (B4) zmieniasz grill dokladasz wspomniany wczensiej zderzak z oswietleniem... o samopoziomowaniu zapomnij bo potrzeba do tego naprawde szybkich silniczkow w reflektorze, pozatym w jakim modelu samochodu samopoziomowanie opiera sie tylna belke? to tak z grubsza...
- LoveShakerz
- Forum Audi 80
Chcąc wsadzić ksenony polecam zmienić lampy na soczewkowe bo wtedy inaczej rozprasza światło. Był przypadek że Mój znajomy miał wsadzone żaróki ksenonowe do zwykłych lamp no i miski odrazu go zatrzymały. Powiedzieli że te lampy nie są przystosowane do ksenonów i chcieli wlepić mandat, naszczęście obyło się na zmianie żarówek i upomnieniu
Ja u siebie ostatnio zmieniłem lampy na soczewki z ringami ładnie wyglądają i ładnie świecą ;D
Ja u siebie ostatnio zmieniłem lampy na soczewki z ringami ładnie wyglądają i ładnie świecą ;D
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
żaówki ksenonowe to nie żarnikiLoveShakerz pisze:Chcąc wsadzić ksenony polecam zmienić lampy na soczewkowe bo wtedy inaczej rozprasza światło. Był przypadek że Mój znajomy miał wsadzone żaróki ksenonowe do zwykłych lamp no i miski odrazu go zatrzymały. Powiedzieli że te lampy nie są przystosowane do ksenonów i chcieli wlepić mandat, naszczęście obyło się na zmianie żarówek i upomnieniu