[80 B3 1.6TD] Elektryczne szyby dzialaja caly czas
- Fighter001
- Forum Audi 80
[80 B3 1.6TD] Elektryczne szyby dzialaja caly czas
Witam nie dawno zalozylem sobie elektryke szyb na przod no i problem jest tego typu ze szyby dzialaja caly czas tzn. przy zaplonie szyby chodza, kierowcy po nacisnieciu raz przycisku jedzie w dol tak jak powinna. Po wylaczeniu zaplonu podswietlenie pali sie jeszcze przez jakies 30s. pozniej gasnie ale gdy wcisne ktorys przycisk od szyby podswietlenie sie zapala i szyba dziala a tak byc nie powinno. Dodam jeszcze ze wczoraj w nocy zauwazylem ze przyciski delikatnie sa podswietlone caly czas ale widac to tylko gdy jest ciemno. Wiec napiecie jest caly czas na szybach a wiadomo czym to skutkuje. Za pierwszym razem mialem inny przekaznik i tamten wywalal mi aku i nie dzialalo automatyczne opuszczanie szyby ale po wylaczeniu zaplonu przyciski gasly i szyby nie dalo sie otwierac. Kable mam podpiete tak jak byc powinno tzn gruby czerwony stalu + , niebiesko- czarny + po stacyjce no i brazowo- zolty do krancowki drzwi kierowcy no i brazowe masa. Czy to znowu wadliwy przekaznik?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
zaleznie jakie masz piny na przekazniku TK1/TK2/TK3 jeden znich minimum musi byc podpiety pod krancowke kierowcy, wtedy gdy nie bedzie na pinie 15 plusa to krancowka bedzie szyby rozlaczac
jako ciekawstke ci podam ze jak pod pin 61 podlaczysz pin z alternatora to szyba po wlaczonym silniku, kierowcy oczywiscie idzie w gore automatycznie po jednym nacisnieciu, lecz nie kazdy przekaznik ma ten pin
co do tego pinu 61, to nie jestem pewien czy to czasem nie jest sygnal obrotow z alternatora
jako ciekawstke ci podam ze jak pod pin 61 podlaczysz pin z alternatora to szyba po wlaczonym silniku, kierowcy oczywiscie idzie w gore automatycznie po jednym nacisnieciu, lecz nie kazdy przekaznik ma ten pin
co do tego pinu 61, to nie jestem pewien czy to czasem nie jest sygnal obrotow z alternatora
- Fighter001
- Forum Audi 80
Zdaje sie ze mam pin tk3 wiec moze przekaznik jest nie ori dlatego takie cyrki bo wczesniej mialem niby ori przekaznik od tej wiazki ale nie podlaczylem krancowki drzwi i wywalilo baterie wiec zadzwonilem do znajomego ze przekaznik jest K.O i wymienil mi tan co teraz mam zdaje sie ze o nr 342 albo jakos tak. Dopiero dzisiaj podlaczylem krancowke do drzwi kierowcy ale nie ma na nia zadnej reakcji szybki nadal dzialaja.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
co do dzialania, jezeli podlaczyles prawidlowo i cos ci nie dziala to i faktycznie moze byc uszkodzony
wlasnie bracholowi sie trafil trefny i po krancowce nie chce sie wylaczac
dla pewnosci podaj mase bezposrednio na pin, byc moze krancowke masz tylko zabrudzona
kazdy przekaznik ci sie nada, co ma w 9-cio cyfrowym nr na koncu 257
roznia sie funkcja komfortu i szczegulami ale nadal wszystkie szyby ci obsluza
wlasnie bracholowi sie trafil trefny i po krancowce nie chce sie wylaczac
dla pewnosci podaj mase bezposrednio na pin, byc moze krancowke masz tylko zabrudzona
kazdy przekaznik ci sie nada, co ma w 9-cio cyfrowym nr na koncu 257
roznia sie funkcja komfortu i szczegulami ale nadal wszystkie szyby ci obsluza
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Fighter001
- Forum Audi 80