Witam.
Kolega wypiaskowal mi alufelgi, a pozniej pomalowano mi je proszkowo.
Powstal problem, otoz postaly male pechezyki, kolega mowi ze to jest powietrze, ktore odparowalo z aluminium.
Ale nie jest specem od malowania.
Pecherzyki widoczne sa tylko z max 30 cm.
Na wieksza odleglosc ich nie widac, pozostal tylko krater bo te bebelki popekaly.
W tym projekcie zakladalismy ze felgi beda dalej polakierowane proszkowym lakierem bezkolorowym by dodac blasku.
Prosze o porade, bo ja jestem sklonny polakowac i nie malowac felg na nowo, gdyz jezeli pokrycie niebedzie sie kruszyc to nie ma sensu worownowywanie powierzchni papierem sciernym.
Felgi maja byc biale.
Zawczasu dziekuje za fachowe porady.
P.S. kozystam nie ze swojego pc i niema tu PL klawiatury
[All] Proszkowe malowanie alufelg
[All] Proszkowe malowanie alufelg
Ostatnio zmieniony 31 maja 2011, 15:12 przez ramzes13, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Co do proszkowego malowaniu alusów to słyszałem różne opinie. Jedni mówią że jest ok, a inny przestrzegają właśnie przed utlenianiem się aluminium w wysokich temperaturach i odradzają takie zabiegi. Podejrzewam że wszystko zależy od stopu z jakiego są wykonane alusy. Każdy mówi felgi aluminiowe, ale prawda jest taka że to są różne stopy. Jedne są tanie, ale za to bardzo miękkie, byle dziura i alus krzywy a inne są droższe, wykonane z lepszych stopów i znacznie solidniejsze.
- karolas123
- Forum Audi 80
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
przyszły szwagier prowadzi firmę zajmującą się renowacją felg i nie ma problemu nigdy z reklamacjami a lakieruje proszkowo i nawet chromuje proszkowo.
Nie po to aby reklamę robić ale możecie sami się przekonać:
http://felgi-profil.pl/regeneracja_felg/
ramzes13, wracając do tematu to nie wiem czy w dając bezbarwny teraz to nie będzie widać tych dziurek
Nie po to aby reklamę robić ale możecie sami się przekonać:
http://felgi-profil.pl/regeneracja_felg/
ramzes13, wracając do tematu to nie wiem czy w dając bezbarwny teraz to nie będzie widać tych dziurek