Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[Coupe B3] Jak zamontować ten podłokietnik

ODPOWIEDZ
emanuel33

[Coupe B3] Jak zamontować ten podłokietnik

Post autor: emanuel33 » 26 maja 2011, 17:02

Witam.
Kupiłem za " Flaszke " Podłokietnik z Audi A4.

Obrazek

Pojawia sie problem z jego matażem, gdyż moj dokładnie wygląda tak:
Obrazek

To co widać na 1 foto, chce żeby było w tej wnece po prawej stronie tego cyngla od ręcznego przy siedzeniu pasażera i cały podłokietnik wystawał nad tunelem a wystawał z tylnej popielniczki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie mogę wydumać jak go tam nieruchomo umiejscowić :-/
Z góry Dzięki za Pomoc.

davcio2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davcio2 » 01 cze 2011, 20:49

może ten temat Ci pomoże. :mrgreen:

https://audi80.pl/b4-all-rezanko-pod ... t10033.htm

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 01 cze 2011, 21:39

davcio2 pisze:może ten temat Ci pomoże. :mrgreen:

https://audi80.pl/b4-all-rezanko-pod ... t10033.htm

Widzę że nie dokładnie obejrzałeś foto.
Ps. Czytałem to i wszystko podobne co jest na Audi80 i na AKP.

Awatar użytkownika
mario2560
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mario2560 » 01 cze 2011, 22:27

Brakuje Ci tej nóżki którą widać na pierwszym zdjęciu, jakbyś ją miał to sądzę że byś wymyślił jak go zamocować. Miałem przez jakiś czas coś podobnego u siebie i mając tą nóżkę przykręcasz ją pod popielniczką do wystającej z tunelu śruby, a od przodu przykręcasz ją przy pomocy kątownika do obudowy ręcznego. Zajrzyj do MOJEGO TEMATU , coś tam pisałem o sposobie montażu.
Jednak jeśli nie posiadasz tej nóżki to też nie mam pomysłu jak go zamocować.

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 01 cze 2011, 23:10

mario2560 pisze:Brakuje Ci tej nóżki którą widać na pierwszym zdjęciu, jakbyś ją miał to sądzę że byś wymyślił jak go zamocować. Miałem przez jakiś czas coś podobnego u siebie i mając tą nóżkę przykręcasz ją pod popielniczką do wystającej z tunelu śruby, a od przodu przykręcasz ją przy pomocy kątownika do obudowy ręcznego. Zajrzyj do MOJEGO TEMATU , coś tam pisałem o sposobie montażu.
Jednak jeśli nie posiadasz tej nóżki to też nie mam pomysłu jak go zamocować.

Tylko z tą nóżką, było by za wysoko, bo mam dość nisko ustawione siedzenie i dość daleko wysyniete do tyłu. Chce żeby był w miare nisko.
Kumpel mi coś podpowiada żeby wywiercić otowr na wylot i śrobą od dołu złapać i go stabilnie jakos przykrecić. Może to wyda.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 02 cze 2011, 00:06

emanuel33 pisze:Kumpel mi coś podpowiada żeby wywiercić otowr na wylot i śrobą od dołu złapać i go stabilnie jakos przykrecić. Może to wyda.
Weź się nie wygłupiaj.

Dorób sobie jakąś podstawkę do tego podłokietnika i przykręć to wszystko w miejscu mocowania tunelu.

Awatar użytkownika
mario2560
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mario2560 » 02 cze 2011, 07:33

emanuel33 pisze: Tylko z tą nóżką, było by za wysoko, bo mam dość nisko ustawione siedzenie i dość daleko wysyniete do tyłu. Chce żeby był w miare nisko.
Kumpel mi coś podpowiada żeby wywiercić otowr na wylot i śrobą od dołu złapać i go stabilnie jakos przykrecić. Może to wyda.
Nie będzie za wysoko, właśnie w takiej pozycji fotela (obniżony na maxa i dość dużo wysunięty do tyłu) podłokietnik najlepiej podpierał łokieć. W przypadku podniesienia fotela do góry - gdy jeździła moja żona, mogła oprzeć łokieć jedynie na początku podłokietnika, czyli ludzie niezbyt wysocy nie do końca będą z niego zadowoleni.
Jak pewnie widziałeś w moim temacie teraz mam ori podokieć przykręcony do oparcia fotela i to jest dopiero idealne rozwiązanie <ok>

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 02 cze 2011, 12:19

A ile zapłaciłeś za ten Ori? Pytam z ciekawości. Nie planowałem zakładania podłokietnika, ale że trafiło sie za 20 pare zł to skorzystałem. Na allegro chodzi po ok 150zł.
Coś sie pomyśli po weekendzie, bo w sobote mam wesele u znajomych i trają przygotowania do niego...

Awatar użytkownika
mario2560
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mario2560 » 02 cze 2011, 21:11

Wiem że na allegro jest drogi i raczej nie wydałbym na niego tyle kasy, mój jest wyjęty z C3 idącej na żyletki, dostałem go za "dziękuję" <ok>

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 02 cze 2011, 21:21

Ja też bym tyle nie dał :-P
Wsadziłem narazie ten podłokietnik w miejsce popielniczki, bez nóżki i jak dla mnie leży idealnie. Wiec musze go jakoś tak na stałe przykręcić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl