Witajcie!
Mam taki problem, jakiś czas temu przestał być podświetlony wskaźnik biegów w wersji z automatem. Wyjąłem zegary, myślałem wymienię żarówkę i po kłopocie. A tu zonk. Ten wskaźnik to osobny moduł z dwoma wlutowanymi żaróweczkami. Kontrolnie pojechałem do serwisu autoryzowanego zapytać i okazuje się że można kupić tylko cały ten moduł za całe 565 zł. :shock: Wlazłem na allegro i znalazłem taki moduł używany. Zapytałem telefonicznie sprzedającego czy aby na pewno działa podświetlenie. Potwierdził że działa. Dziś dotarła przesyłka, natychmiast go założyłem i też nie świeci. Zanim jednak zbesztam sprzedającego może ktoś z Was miał podobny problem i wie co z tym zrobić. W tym module są dwie żaróweczki, to trochę mało prawdopodobne aby obie naraz się przepaliły.
Przy okazji zauważyłem że nie mogę błysnąć długimi światłami, działa tylko włączanie tych świateł popychając dźwigienkę do przodu.
Proszę pomóżcie!
[B4]Nie podświetla się wskaźnik biegów skrzyni automatycznej
[B4]Nie podświetla się wskaźnik biegów skrzyni automatycznej
Ostatnio zmieniony 05 cze 2011, 09:27 przez andy0409, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
wina manetkiandy0409 pisze:zauważyłem że nie mogę błysnąć długimi światłami, działa tylko włączanie tych świateł popychając dźwigienkę do przodu.
co do wskaznika automatu, sprawdz czy dochodzi masa, sprawdz czy na przewodzie czarno-brazowym wzgledem masy pojawia sie napiecie wg tabelki, gdyz to wykluczy komputerek skrzyni ze moze on sie zepsul,
bo bezpiecznik 12 wykluczam gdyz nie napisales ze licznik ci niedziala
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek