Witam!
Mam problem z moim Capucino...
Ostatnio w drodze do szkoły jadąc sobie po drodze (kocie łby) zatrzymałem się by zapalić papierosa... po czym samochód zgasł a pedał sprzęgła został w podłodze... gdy już zostałem zaholowany do domu internet poszedł w ruch... czytam i czytam każdy miał problem z wysprzeglikiem dodam że miałem przeciek... gdy już go znalazłem w silniku dotykając go cały latał... odkręciłem zobaczyłem że część ma już 20 lat... to tak też pomyślałem że na bank to... wymieniłem (trochę gimnastyki) założyłem i odpowietrzyłem na zgaszonym silniku... pedał sprzęgła reaguje tak jak powinien tzn. tak jak przed awarią... ale mimo to gdy już odpalę silnik i jadę nagle sprzegło nie dobija tak jak powinno.. odbija trochę wiecej niż połowe ale to nie to co przed tem... ale gdy wyłączę silnik pod pompuję z 3 razy wszysto wraca do normy... lecz zauważyłem małe kropelki na asfalcie... i nie wiem czy to jeszcze pozostałości po starym wycieku czy cos znowu jest nieszczelne... i tu moje pytanie czy to trzeba odpowietrzać na zapalonym silniku ?
Nie mam pięcia... mimo że wysprzęgla biegi ładnie trochę mnie martwią te kapki płynu... pojeżdżę jeszcze jutro i sprawdzę dokładnie... ale z tym nie odbijaniem tak do końca sprzęgłem na zapalonym silniku może być jakaś inna przyczyna? Serwo... albo jak czytałem pompa sprzegła jeszcze jakaś jest... albo po prostu źle odpowietrzony układ? Proszę o pomoc bo nie chcę by znowu i siadło... dodam ze wysprzęglik jest nowy...
Pozdrawiam.
[B3 Aad 2.0] Pedał sprzęgła.
- karolas123
- Forum Audi 80
hmm... wysprzęglik siedzi dobrze... co do łożyska oporowego to by raczej było słychać że coś się z nim stało... co do zalanej tarczy sprzęgła... taki by miała objaw? Że pedał na zapalonym silniku by nie odbijał te brakujące 1,5 - 2cm? Może Karolu wiesz gdzie owa pompa się znajduje? Co do wycieku tych owych paru kropli może być tak że jakiś wężyk przepuszcza?
- karolas123
- Forum Audi 80