Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Filmik A80 problemy i sugestie

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80

Jaka muzyka do "filmu" z autami klubowymi

Czas głosowania minął 16 cze 2011, 18:44

Metallica "Fuel"
10
21%
Rammstein "ich will"
8
17%
Mt Eden Dubstep - Still Alive - (eSPe)
24
50%
Rob dougan "clubbed to death"
6
13%

Liczba głosów: 48

Awatar użytkownika
Chuppa83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Chuppa83 » 02 cze 2011, 22:54

Ynstu80, to że inni mają nie zmienia faktu że jest to nie legalne i nie my bedziemy pociągnięci do odpowiedzialności w razie tego co napisałem. youTube udostępnia muzyke którą można legalnie wykożystać, jest tego w miare dużo i też są cielawe, bez problemowe rozwiazanie.

Ynstu80
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Ynstu80 » 02 cze 2011, 23:00

Chuppa83, aha w takim razie czeba by sie dowiedziec jakie kawałki są do dyspozycji

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 03 cze 2011, 07:53

Usunąć nic nie usuną. Ścigać też raczej nie będą Audio mogą za to wyłączyć :-P :mrgreen: Wiem bo przerabiałem temat
YouTube pisze:Informacje na temat praw autorskich: spot PKA 80 26 04 2009
Twój film wideo ( spot PKA 80 26 04 2009 ) może zawierać treść, która należy do tych podmiotów lub jest przez nie administrowana:

Podmiot: Believe i WMG Typ treści: Nagranie dźwiękowe

Co należy zrobić?

Nie jest wymagane żadne działanie. Film jest nadal dostępny na całym świecie. W niektórych sytuacjach obok filmu mogą być wyświetlane reklamy.
I tak już 2 lata. Jak muzyka nie jest naprawdę komercyjna to było by podobnie jak w tym przypadku.

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 03 cze 2011, 08:48

Gdyby wrzucić tam coś co leci w radiu na pewno by wyłączyli. Jeżeli nawet tą wyłączą można wrzucić film na nowo z inną muzyką, co za problem.

Awatar użytkownika
Chuppa83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Chuppa83 » 03 cze 2011, 10:26

Tak jak pisałem na dzień dzisiejszy to portale typu YouTube to burdel po względem praw autorskich, ale tak nie będzie zawsze, a jak się za to wezmą to pamiętajcie że ten filmik nie będzie traktowany jako prywatna produkcja.
Muzyka na która jest przez większość głosów to Mt Eden Dubstep - Still Alive to 3 problemy

Mt Eden DnB ma praw do tego co chcecie, ale nie wiem czy on ma prawa do oryginału i przy 58mln kilikwó na YT to zakładam że to nie jest tylko jedna osoba tylko jest już jakiś management (nie wiem tylko mogę przypuszczać)

Lisa Miskovsky - Still Alive, kobietka z wokalem jest słyszana w remiksie wszystko zależy od legalności miksu też może mieć problem, a za tą panią stoi świtowy gigant jakim jest Universal

Oryginalna muzyka była soundtrackiem gry Mirror's Edge, gdzie publischerem jest Electronic Arts Inc. Jedna z firm najbardziej walczących z piractwem.

Teraz zakładając że w przyszłości YT już nie będzie na takich luźnych prawach to życzę powodzenia z tymi koncernami. Przepraszam że się tak wymądrzam ale jestem nauczony wszelkiego rodzaju produkcje publiczne brać na poważnie.

Tighe, taki problem że jak nie skasuja tylko poprosżą o zapłacenie.

Film powinien być tak wyprodukowany by nie zaszkodzić klubowi a nielegalna muzyka to nie tylko rzecz prawna ale miom zdaniem to tez przykład dla forumowiczów ale to już zależy od administracji forum czy pozwolic na kradzioną muzyke, kiedy mamy na forum tematu skradziono audi, felgi itp jak mozna debatowć nad tym jaką muzyke ukraść?!

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 03 cze 2011, 13:46

kacper85 pisze:Jak muzyka nie jest naprawdę komercyjna to było by podobnie jak w tym przypadku
Czyli moja propozycja jak najbardziej podejdzie bo to raczej muza robiona przez ludziów, Djów i sami cieszą się z takiego wykorzystania i że ich dzieło trafia do jak największej liczby odbiorców a nie liczą na jakieś nie wiadomo jakie tantiemy.
Poza tym Dubstep nie usłyszysz w pierwszym lepszym radiu typu Zet czy RMF więc tak nie drażni i nie zwraca uwagi że to kawałek wykonawcy X czy Y.

O tym też mówiłem wcześniej:
eSPe pisze:Najlepiej nic co się kojarzy z konkretnym i ogólnie znanym zespołem.

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 03 cze 2011, 18:45

Chuppa83, ok wnioskując po tym co piszesz musimy skomponować własną pieśń. Potem własnymi siłami ją nagramy (ktoś może umie śpiewać i zagrać na czymś) i się nikt nie przyczepi.
Albo wziąść jakieś badziewie bez praw autorskich..
Chuppa83 pisze:to pamiętajcie że ten filmik nie będzie traktowany jako prywatna produkcja.
Taa a jako co? Jak już z prawa taki dobry jesteś to powiesz mi może jaką osobowość prawną ma Audi 80 Klub Polska? Żadną bo to tylko forum, nie jest wpisane do KRS-u jak np. LKA czy VAG Lublin, które posiadają całą strukturę. Odpowiada wyłącznie ten kto to zamieści, jak i z innymi filmikami wszelakimi.

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: eSPe » 03 cze 2011, 19:51

Nie gryźć się laski.
I tak wygra Mt Eden Dubstep - Still Alive hyhyhyhyh

<yes> <yes> <yes>

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 03 cze 2011, 21:53

eSPe, <ok>

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 03 cze 2011, 21:56

zaglosowalem espe na Ciebie <ok>

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: eSPe » 03 cze 2011, 22:32

sagem pisze:zaglosowalem espe na Ciebie <ok>
Nie na mnie tylko na zaproponowany kawałek.
:-)
Powinny być linki w pierwszym poście albo w ankiecie żeby każdy mógł sobie odsłuchać.

Awatar użytkownika
Chuppa83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Chuppa83 » 04 cze 2011, 12:12

kacper85, Nie chce misie wielce rozpisywać żeby Ci odpowiedzieć. ja jestem po prostu przeciwny nielegalnemu wykorzystaniu czyjejś własności, ale widzę że mało was to interesuje jak tą własnością nie jest Audi ani inna materialna rzecz co komuś na forum ukradli i potem zakłada temat skradziono &#8230; i są odpowiedź co to za niedobrzy złodzieje i co trzeba by było im zrobić.

deejay.ftb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Zbyszek
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: deejay.ftb » 04 cze 2011, 14:30

kacper85 pisze:musimy skomponować własną pieśń. Potem własnymi siłami ją nagramy (ktoś może umie śpiewać i zagrać na czymś) i się nikt nie przyczepi.
a to akurat nie jest taki zly pomysl, wystarczy uderzyc do Kolegi Wichura:
- stronka na WP
- kanal na YT
Bartosz, co Ty na to? <ok>
kacper85 pisze:Albo wziąść jakieś badziewie bez praw autorskich..
nie ladowalbym wszystkich do jednego worka - moje filmy z ubieglorocznej majovwki maja w podkladzie kawalki czlowieka pseudonimem Professor Kliq - wzialem je z serwisu jamendo.com gdzie jest przede wszystkim muzyka ktora wykonawcy umieszczaja z przyzwoleniem na nieodplatne wykorzystanie. i jak byc moze slyszeliscie nie jest to taki chlam jak moznaby oczekiwac <ok>

moim skromnym chcac byc w miare czysci moralnie mamy trzy, a nawet cztery wyjscia:
- dogadac sie z Wichurem
- wziac muzyke z jamendo
- wrzucic znany kawalek w dowolnym remiksie (przynajmniej klasyfikator tresci na YT sie nie przyczepi, u mnie sie jak dotad sprawdza)
- wrzucic film na vimeo, nie wiem jak to sie odbywa ale widze ze wielu wykorzystuje zupelnie komercyjne utwory i nic sie im nie dzieje.

w ostatnim przypadku wedlug mnie odpada pokaz slajdow bo byloby to razace zanizenie poziomu.

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 04 cze 2011, 17:35

Chuppa83, nie ma co się spierać. Nie popieram kradzieży utworów, spiełem się tylko niepotrzebnie czytając że nie odpowie autor tylko klub.
deejay.ftb pisze:moim skromnym chcac byc w miare czysci moralnie mamy trzy, a nawet cztery wyjscia:
- dogadac sie z Wichurem
- wziac muzyke z jamendo
- wrzucic znany kawalek w dowolnym remiksie (przynajmniej klasyfikator tresci na YT sie nie przyczepi, u mnie sie jak dotad sprawdza)
Mamy więc głos kogoś kto już parę filmów nagrał i myślę że wyjścia złe nie są a są praktycznie legalne. Co do kawałków w remixie to się zgodzę bo we wspomnianym wyżej filmiku miałem taki podkład i go nie wyłączyli, tylko napisali że mogą obok niego reklamy wyświetlać.

Awatar użytkownika
keczy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: keczy » 04 cze 2011, 18:33

deejay.ftb, bardzo dobre jest to demo ktore zapodales w drugim linku, dogadac sie z kolega i ja bym widzial ten kawalek jako podklad do pokazu slajdow <ok>

Nie no nie ma opcji, gdzies ten podklad trzeba wykorzystac :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”