[B3 1.8]Problem stacyjka ..
[B3 1.8]Problem stacyjka ..
Witam
Mam problem z odpaleniem silnika. A mianowicie gdy przekręcam kluczyk załączają się kontrolki na panelu ale rozrusznik nie łapię, po zgaszeniu nie odłącza się prąd muszę odpinać klemy na akumulatorze aby odciąć dopływ prądu. Co zrobić? jak przyczyna ? Dodam że rano bylem w mieście autem to wszystko było ok, wróciłem chciałem odpalić a tu cisza. ;/ :?:
proszę o pomoc
Mam problem z odpaleniem silnika. A mianowicie gdy przekręcam kluczyk załączają się kontrolki na panelu ale rozrusznik nie łapię, po zgaszeniu nie odłącza się prąd muszę odpinać klemy na akumulatorze aby odciąć dopływ prądu. Co zrobić? jak przyczyna ? Dodam że rano bylem w mieście autem to wszystko było ok, wróciłem chciałem odpalić a tu cisza. ;/ :?:
proszę o pomoc
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Panowie podłącze się pod temat. Mój znajomy ma problem w VW Golfie III, otóż dość często jak wyłącza zapłon po jeździe to przy wyciągnięciu kluczyka nie ma tego charakterystycznego "klik". Wszystko było by ok gdyby nie to, że wtedy wsadzając dowolny kluczyk da się odpalić auto. Nawet ja moim kluczykiem od 80-tki mogłem uruchomić silnik w jego furze. Dodam, że jak się pokręci trochę ori kluczykiem i przy wysunięciu kluczyka stacyjka kliknie, to auto jest zabezpieczone i można odpalić tylko jego oryginalnym kluczykiem. Jak myślicie... co to może być? Można to ewentualnie spryskać WD-40? <ok>
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
<bylo> <bylo> https://audi80.pl/b3-b4-kostka-stacy ... t27544.htm czy juz nikt nie uzywa opcji szukaj?
moze ktos zna sposob w jaki wyjac stacyjke? odkrecilem ją od kierownicy ale kokpit mi przeszkadza zeby ją wyjąc, morduje sie juz 2 dzien z tym;/ czytalem na rozych forach ale tam konczy sie na odkrecaniu kierownicy lub wywierceiu otworu, probowalem go wiercic ale zlamalem 2 wiertla i jedno sie zluzylo ;/ co z tym zrobic? jak wycignąc ta stacyjke???
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
https://audi80.pl/b3-18-pm-stacyjka-vt13410.htm tu wlasciwie masz wszystko lacznie z rozwiercanieniem torxa, oraz inne sposoby
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80