Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 S ] światło prawe przeciwmgielne i w klapie oba

ODPOWIEDZ
icedfan
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 S ] światło prawe przeciwmgielne i w klapie oba

Post autor: icedfan » 10 maja 2011, 23:20

oba światła w klapie nie chodzą i jedno przeciwmgielne prawe nie działa co jest ????

też auto dostało kopa chodzi teraz szybciej, a został wymieniony pasek klinowy :D

olapiotr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: olapiotr » 11 maja 2011, 09:57

icedfan, W audi jest tylko jedno przeciwmgielne, z drugiej strony to atrapa żeby było symetrycznie. Możesz dokupić oprawke i dorezać na drugą stronę jak chcesz.

Awatar użytkownika
Ilikebiscuit
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ilikebiscuit » 27 maja 2011, 22:35

Jeśli światła w klapie nie działają to przyczyny szukaj w kablu w miejscu załamania przy zawiasie. U mnie było podobnie.

Awatar użytkownika
MalyGlodek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MalyGlodek » 06 cze 2011, 18:56

Ilikebiscuit pisze:Jeśli światła w klapie nie działają to przyczyny szukaj w kablu w miejscu załamania przy zawiasie. U mnie było podobnie.
To pierwsza wersja najlepiej sprawdzić miernikiem z igłą wkuwając się pod klapą a później dalej za błotnikiem, jak za błotnikiem nie będzie to trzeba ciągnąć od póły nowy kabel zasilający, u mnie walnęła wiązka w kabinie na wysokości słupka między drzwiami przód i tył.
Może też być problem z masą albo z przełącznikiem, w poprzedniej B3 stopił mi się. Ostatecznie nie dostaje sygnału z pozycji +12 i się nie załącza. Proponuję miernik i pół godziny cierpliwości.

Przeczytałem jeszcze raz dokładnie twój temat, jeśli żadne światło w klapie nie chodzi to obstawiam masę, podaj inną pewną masę na krótko i zobacz czy zadziałają (masa w audi to kabel brązowy)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl