Filmik A80 problemy i sugestie
eSPe, To nie jest cudowanie, na użytek własny wyklucza portale otwarte, żeby umieścić muzykę na portalach ogólno dostępnych potrzebujesz licencje na publiczne odtwarzanie utworu, a że na forum są reklamy a ten film można uznać na promocyjny też komplikuje sprawę. Możecie mnie wszyscy znienawidzić za to, ale będę dalej upominał że pozwalacie sobie tym na kradzież, a jako że uważam to forum za poważne i mam do czynienia z poważnymi ludźmi to uważam że taka ankieta jest nie na miejscu.
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Wątek nazywa się "problemy i sugestie".
Chuppa83, Wiem o co ci chodzi ale my tego filmu nie będziemy sprzedawać na Allegro.
![Obrazek]()
Mylisz pojęcia. Klub nie zarobi na nim czyli wykorzystanie tych MP3 nie będzie do celów komercyjnych a jedynie na użytek własny w pojęciu prawa (nie w pojęciu jak piszesz że ten co go zmontuje będzie używał sam dla siebie).
To teraz mi powiedz czy jak bym chciał zrobić sobie film z wakacji i wsadził bym tam sobie kawałek np Dr Albana albo Haddawaya i przy pokazywaniu tego filmiku znajomym muszę odpalić tantiemy dla ZAiKSU? Pomijam fakt że na pewno by przyjęli bo oni są tylko do siorbania kasy ale to inna kwestia.
Chuppa83, Wiem o co ci chodzi ale my tego filmu nie będziemy sprzedawać na Allegro.

Mylisz pojęcia. Klub nie zarobi na nim czyli wykorzystanie tych MP3 nie będzie do celów komercyjnych a jedynie na użytek własny w pojęciu prawa (nie w pojęciu jak piszesz że ten co go zmontuje będzie używał sam dla siebie).
To teraz mi powiedz czy jak bym chciał zrobić sobie film z wakacji i wsadził bym tam sobie kawałek np Dr Albana albo Haddawaya i przy pokazywaniu tego filmiku znajomym muszę odpalić tantiemy dla ZAiKSU? Pomijam fakt że na pewno by przyjęli bo oni są tylko do siorbania kasy ale to inna kwestia.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2011, 20:13 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
eSPe, to ja mam problem z nie legalną muzyką i sugestia zastasowania muzyki dostępnej np na YouTube, ja jestem producentem filmowym z wykształcenia i mowie Ci że taka sprawa jak wyląduje przed sądem jest przegrana. To co piszesz o wakacjach nie ma nic wspólnego z pokazywaniem na postalu OGÓLNO DOSTĘPNYM.
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Wichur, szacun.
A nie mówiłem.
1. Wichur, czy tworzyłeś ten kawałek na legalnym Fruity Loops ?
2. Czy wykorzystane sample i wokalne wstawki pochodzą z legalnego źródła i autorzy tych wstawek i sampli wiedzą o ich "komercyjnym" wykorzystaniu?
<rotfl2> <rotfl2> <rotfl2> <rotfl2> <rotfl2> <rotfl2> <rotfl2>
Sorry ale nie mogłem się powstrzymać.
A nie mówiłem.
Wiem zaraz jakie zada pytanie Chuppa83 więc go wyręczę:eSPe pisze:Dobrze chociaż, że Wichur zna się na rzeczy więc lipy nie będzie.
1. Wichur, czy tworzyłeś ten kawałek na legalnym Fruity Loops ?
2. Czy wykorzystane sample i wokalne wstawki pochodzą z legalnego źródła i autorzy tych wstawek i sampli wiedzą o ich "komercyjnym" wykorzystaniu?
<rotfl2> <rotfl2> <rotfl2> <rotfl2> <rotfl2> <rotfl2> <rotfl2>
Sorry ale nie mogłem się powstrzymać.
eSPe, wiem, że jestem upierdliwy ale bez przesady, myślę że z tą muzyką klubowicze będą dumni że 100% produkcji własnej. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 07 cze 2011, 11:46 przez Chuppa83, łącznie zmieniany 1 raz.