[80 b3 QUATTRO 2.0 AAD LPG] Gaśnie na rozgrzanym silniku
[80 b3 QUATTRO 2.0 AAD LPG] Gaśnie na rozgrzanym silniku
Witam klubowiczów. Szukałem z dodatkowej szukajki ale mogłem coś przeoczyć. Mam taki problem jak silnik rozgrzewa się do momentu włączenia wentylatora lub temperatury 90stopni zaczynają mu spadać obroty i gaśnie. Czasami po prostu gubi tylko obroty a znowu innym razem jest ok (LOTERIA). Dzieje się tak na gazie i na benzynie. Gaz LOVATO 2 generacja, nowa membrana, filtr powietrza, filtr oleju, olej zmieniony, wyczyszczona przepustnica. Może ktoś z was miał podobny problem??
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
Świece zmieniałem jakieś półtora miesiąca temu, możliwe że któraś jest wadliwa? Jak można samemu to ocenić?Lukaszbroz pisze:Wysoka temperatura może powodować ze któraś świeca przestaje prawidłowo pracować. Ja tak kiedyś miałem, wymieniłem świece i było wszystko ok.
[ Dodano: 2011-06-04, 22:06 ]
Sprawdziłem ładowanie i utrzymuje się tak w granicach 14,03 a 14,05 i nie przekracza żadnych z tych wartości mimo dodawania gazu. Powiedziano mi że przyczyna może leżeć jeszcze w cewce :-| ale nie wiem jak to sprawdzić . Może tak być?amath pisze:jeśli dzieje się tak w momencie gdy załącza się wentylator może to oznaczać ze masz słabe ładowanie i brakuje mu prądu wtedy gaśnie.
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
reyna44 pisze:Świece zmieniałem jakieś półtora miesiąca temu, możliwe że któraś jest wadliwa? Jak można samemu to ocenić?Lukaszbroz pisze:Wysoka temperatura może powodować ze któraś świeca przestaje prawidłowo pracować. Ja tak kiedyś miałem, wymieniłem świece i było wszystko ok.
Pewnie, że nowa świeca może być wadliwa, podobnie jak kable WN. Wykręć świece i powinno być widać po otoczeniu elektrody że spalanie jest kiepskie (wykręć po serii dławień).
Jedno i drugie. Nie chodzi mi o to że wtedy kiedy dokładnie się załączy tylko o to że w granicach załączania wentylatora tj.ok 90 stopni.amath pisze:musimy cos sprecyzowac.
gasnie tylko i wylacznie wtedy jak zalacza sie wentylator chlodnicy?
czy gasnie tez jak wentylator stoi.
[ Dodano: 2011-06-12, 11:24 ]
Lukaszbroz pisze:reyna44 pisze:Świece zmieniałem jakieś półtora miesiąca temu, możliwe że któraś jest wadliwa? Jak można samemu to ocenić?Lukaszbroz pisze:Wysoka temperatura może powodować ze któraś świeca przestaje prawidłowo pracować. Ja tak kiedyś miałem, wymieniłem świece i było wszystko ok.
Pewnie, że nowa świeca może być wadliwa, podobnie jak kable WN. Wykręć świece i powinno być widać po otoczeniu elektrody że spalanie jest kiepskie (wykręć po serii dławień).
On się nie dławi tylko gdy puścisz wtedy gaz to obroty spadają do zera i stop. Świece nowe, już drugi raz w tym tygodniu, pierwsze jedno elektrodowe a teraz trzy elektrodowe i dalej to samo.
[ Dodano: 2011-06-19, 23:45 ]
Panowie wymieniłem filterek gazu i na razie jest dobrze lecz nie będę zachwalał dnia przed zachodem słońca.
- quattromtm
- Forum Audi 80
- quattromtm
- Forum Audi 80