Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.8 AAH]Stukanie po wymianie klocków

ODPOWIEDZ
pimpam

[B4 2.8 AAH]Stukanie po wymianie klocków

Post autor: pimpam » 15 maja 2011, 23:44

Witam, mam oto taki problem, otóż dziś wymieniałem u siebie klocki i tarcze z tłu i po zrobieniu jednej strony, przy wciskaniu hamulca zacząłem słyszeć stuki ni to spod maski ni od pedału hamulca i nie bardzo wiem co się porobiło. Nie wiem jedna stronę wymieniłem z odkręconym korkiem zbiorniczka płynu hamulcowego. Nie wiem, mogło się coś zapowietrzyć czy jak :?: Pozdrawiam

klusek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: klusek » 16 maja 2011, 00:12

dobrze rozumiem jedna stronę wymieniłeś? różnica w tarciu może abs zaczyna funkcjonować. za każdym razem to się ujawnia czy tylko podczas mocniejszego uzywania hamulca? wymien z drugiej poczekaj aż sie dotrze i powinno być ok

pimpam

Post autor: pimpam » 16 maja 2011, 00:38

Wymieniłem z obu stron, ale po wymianie jednej strony sprawdziłem hamulec i zaczęło stukać a objawia się tylko na postoju przy zapalonym silniku, jak jest podciśnienie z serwa i mogę wciskać swobodnie pedał hamulca . I właśnie dlatego nie wiem za bardzo co to może być

Awatar użytkownika
kris4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kris4 » 22 maja 2011, 23:50

a ty wciskałes te tłoczki czy wrękmręcałes :->

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 25 maja 2011, 15:39

Masz ABS, jeśli tak ,to powinienes WKRĘCAĆ tłoczki z włączonym zapłonem, żeby umozliwić cofanie się płynu. Można bez zapłonu, ale trzeba popuscić odpowietrznik żeby płyn przy wkręcaniu tłoczka miał gdzie uciekać.

pimpam

Post autor: pimpam » 06 cze 2011, 22:55

No wkręcałem, ale bez zapłonu odpowietrznika też nie popuściłem, kurcze to coś teraz źle będzie??co powinienem zrobić teraz??

Awatar użytkownika
karolas123
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karolas123 » 07 cze 2011, 12:23

Nic, płyn cofnie sie nawet z bez popuszczonego odpowietrznika i innych wydziwasów. Jesli zmieniałeś klocki to pewnie teraz stuka bo cofnełes do konca tłoczek i jest luz miedzy nim a klockiem. Pociagaj kilka razy za reczny az regulator ustali pozycje tłoczków, pozniej dobrze jest je jescze odpowietrzyć i powinno być dobrze.

pimpam

Post autor: pimpam » 07 cze 2011, 12:27

Ok.Dzięki śliczne za pomoc.Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl