Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 2,3 ng cabrio]parownik

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
patangos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 2,3 ng cabrio]parownik

Post autor: patangos » 08 cze 2011, 20:51

witam dzisiejszy problem polega na tym iz po wizycie u mojego mechanika, po doszczelnieniu dolotu na lpg zaczal dziwnie pracowac. na wolnych obrotach chodzi ok,(pomijajac poranne rozruchy na benzynie i lpg) ale gdy dodam gazu obroty spadaja a do piero po chwili sie wkreca powstaje dziura w obrotach w przedziale 1000/2000. mechanik mi powiedzial ze mam zajechany parownik bo membrama jest za sztywna , bo za stara i nie puszcza szybko gazu, dopiero gdy zbierze sie odpowiednia podcisnienie. no ale wczesniej tak nie mialem . mam parownik brc 100 kw. czy to wina regulacji parownika ,czy morze faktycznie stara membrama? zawsze myslalem ze guma mieknie na starosc, a nie twardnieje pomocy gdzie sie ewetualnie reguluje twardosc membramy.

krystek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krystek » 08 cze 2011, 22:40

Guma w parowniku na starość twardnieje i jej twardości sie nie reguluje <ok> Co do objawów to gaz wymaga regulacji,jeżeli przed uszczelnieniem dolotu chodził dobrze:)

Awatar użytkownika
PICEK1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PICEK1 » 08 cze 2011, 22:49

Twardość gumy się reguluje-może nie dosłownie twardość ale jej napięcie i ewentualna szybkość reakcji na podciśnienie.Można poczuć jej zużycie patrząc na pracę zimnego silnika i ciepłego.Przy ciepłym guma mięknie.Jesli nie ma różnicy to polecam zakupic zestaw do regeneracji parownika.Szukać zestawu ori a poprawa będzie znaczna.
Podjechać można do innego gaziora-niech looknie.

Awatar użytkownika
patangos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: patangos » 09 cze 2011, 16:40

dzieki szukam zestawu naprawczego i sie zobaczy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl