[80 B4 1.9 TDI 1Z] Jaka dawka paliwa po chipie?
[80 B4 1.9 TDI 1Z] Jaka dawka paliwa po chipie?
Witam.Koledzy mam takie pytanie (pytałem się już UKI_XX),ale chciałbym poznać wasze zdanie.Otóż jaką dawkę paliwa macie ustawioną w waszych autkach?Chodzi mi głównie o tych którzy mają wtryski AFN i chip ,tak do 1.2 bara.Czy 3.5 mg/R to nie za mała dawka?
Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 00:20 przez sowa_81, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Raczej zmniejszyć Ale przy 2,6 mimo że to sporo to i tak nic nie powinno się dziać,więc nie wielkość dawki jest tu przyczynąt4zior pisze:Munior 4.4? ja u siebie ustawiłem 2.6 bez zmienionych wtrysków i chipu kurde moze przez to zaczął świrować? bo w sumie swiruje najbardziej na zimnym nic musze spróbować podnieść dawke moze się to uspokoi
dawka na oryg. i po chipie czy wtryskach np. afn najlepiej jak jest w granicach 3.6-4.2mg najbardziej optymalne ustawienie, gdy brak jest nadmiernego poddymiania to można dawkę zwiększyć na 2.8-3.4mg(można i śmigać równie dobrze na 2.0-2.6mg :mrgreen: jak za mocno nie poddymia i wszystko jest oki), natomiast gdy na ustawieniach 3.6-4.2mg poddymia i wszystko jest sprawne tzn silnik ,oprzyrządowanie to można zmniejszyć dawkę z tych 3.6-4.2mg na 4.4-5.2mg.
Wiesz tak mnie to zastanowiło bo lekkie poszarpywanie pojawia się tylko i wyłącznie na zimnym silniku a jak się rozgrzeje to jest spokój. No chyba ze to początkowe objawy znowu szwankującego nastawnika. No nic zobaczymy, sprawdzę dzisiaj dawkę ewentualnie ją zmniejszę i zobaczę co będzie.MUNIOR pisze:Raczej zmniejszyć Ale przy 2,6 mimo że to sporo to i tak nic nie powinno się dziać,więc nie wielkość dawki jest tu przyczynąt4zior pisze:Munior 4.4? ja u siebie ustawiłem 2.6 bez zmienionych wtrysków i chipu kurde moze przez to zaczął świrować? bo w sumie swiruje najbardziej na zimnym nic musze spróbować podnieść dawke moze się to uspokoi
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
To na pewno nie nastawnik ,bo masz czysty ...brudny nastawnik szwankuje nie "patrząc " czy silnik zimny czy ciepły ....jeśli ci się coś dzieje na zimnym ,ja bym sprawdził wtryskit4zior pisze:Wiesz tak mnie to zastanowiło bo lekkie poszarpywanie pojawia się tylko i wyłącznie na zimnym silniku a jak się rozgrzeje to jest spokój. No chyba ze to początkowe objawy znowu szwankującego nastawnika.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek