Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4]Szyberdach nie działa

Awatar użytkownika
ab_ccc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ab_ccc » 13 mar 2011, 23:01

Witam
podłącze się pod temat. Moj problem polega na tym ze szyberdach otwiera i zamyka się prawidłowo ale od jakiegoś czasu nie wyłącza się tylko otworzy się i jak się przyciska przycisk to silniczek nadal pracuje i słychać jak tryby omykaja a następnie jak chce się zamknąć to już jest przestawione położenie zamknięcia. Nie wiem co powoduje braku samoistnego zatrzymania szyberdachu tak żeby już silnik nie pracował jak jest na maksa otworzony i żeby nie szlo po trybach. Dodam ze było tak w dwie strony a teraz jest tylko w jedna. Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
axell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: axell » 09 cze 2011, 21:14

To i ja postanowiłem ruszyć szyber, od kupna nie działał.
Dostałem się do silniczka i posprawdzałem napięcia.
Jedynie gdzie znalazłem prąd to kostka zaznaczona na czerwono (dodam że ta kostka lata nigdzie nie wpięta)
Reszta zaznaczona na niebiesko bez prądu
Oświetlenie działa.
Obrazek
Podpowiedzcie gdzie szukać usterki

bodex20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bodex20 » 25 lip 2011, 13:40

u mnie słychać że silniczek działa na otwieraniu, lecz nie może się zamknąć, nic w tym kierunku nie działa. Czytałem podobne wypowiedzi do tej mojej, ale przejrzystego rozwiązania nie widzę. Sprawdzając napięcia na kabelkach przypadkiem zaiskrzyło przy przełączniku, śrubokręcik się obsunął. Czy to znaczy że posadziłem przekaźnik?? Naczytałem się że jest ten pod kierownicą 318 ale przy silniczku także jest jeden bez numeru głównego ale z bocznym 411 941 583 B. Który za co odpowiada? od czego w końcu tu zacząć?

BogdanC
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BogdanC » 17 sie 2011, 19:46

Mój szyberdach też przestał działać. Do sterownika silniczka Bosch nr. 0390 201 620 dochodzi: 12V , 12V po kluczyku i masa. Czy ma ktoś opis styków przełącznika szybra napedzanego tym silniczkiem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl