[B3] Problem z licznikiem kilometrów
[B3] Problem z licznikiem kilometrów
Witam jak w temacie od nie dawna mam problem z licznikiem który mierzy ile kilometrów przejechałem otóż sytuacja wygląda tak: resetuje licznik dzienny działa przez kilka kilometrów i staje a wraz z nim ogólny licznik przejadę kilkanaście kilometrów znowu zaskoczy na jakiś czas i znowu staje i tak w kółko. Mi się wydaje że to się stało kiedy wjechałem w większą dziurę ale nie jestem pewien tylko tak orientacyjnie podejrzewam że to się stało jakoś w tym okresie. Pomóżcie jaka to może być przyczyna z góry dziękuję :mrgreen: :mrgreen:
- patrykk007
- Forum Audi 80
Masz obrotomierz w tym aucie? Jeżeli mówisz, że to po wjechaniu w dziurę to raczej nie zębatka. Jeżeli kręci Ci przez parę kilometrów - nie przez 1 kilometr to na 90% to nie jest kwestia pomarańczowej zębatki. Obstawiałbym impulsator przy skrzyni (jeżeli tutaj jest, bo pewny nie jestem), albo może zimne luty.
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Jakby zębatka to raczej wcale by nie naliczał kilometrów. U mnie wcale nie bił kilometrów, gdy rozebrałem to był ułamany jeden ząbek. Wymieniłem zębatkę i jest ok. Ale tu przyczyna może być inna. Ale trzeba rozebrać i zobaczyć. Jakby co to tą zębatkę można dostać na Allegro w dziale "liczniki,zegary Audi 80 z przesyłką kosztuje gdzieś około 36zł