[90 2.0 PS] Problem,Pomocy
[90 2.0 PS] Problem,Pomocy
Witam,mam problem z moją 90-tką,nie chce palić gdy zimna i jechać na benzynie.Gdy się rozgzreje chodzi super lecz po pewnym czasie podczas jazdy tak jakby odcina paliwo(lub zapłon) i samochód gaśnie.POMOCY.Każda sugestia mile widziana.Wysłucham każdego. I może ktoś z małopolski ma namiary na kogoś kto poradzi sobie z tym silnikiem i osprzętem????
- michal1993
- Forum Audi 80
Kolego napisz czy masz LPG? Skoro po pewnym czasie jazdy gaśnie sprawdz sobie czy masz iskre na swiecach, jak juz Ci zgaśnie zdejmij przewód z rozdzielacza zapłonu włóż zapasową świece i sprawdź czy jest iskra w ogóle. Jeśli jest to sprawdź na przewodach od świec tak samo tylko załóż z powrotem przewód z cewki na rozdzielacz i posprawdzaj na każdym przewodzie od swiec. Jeśli iskra będzie ok to wtedy sprawdzaj czy silnik dostaje paliwo
- michal1993
- Forum Audi 80
- michal1993
- Forum Audi 80
Jeśli zabrakło Ci kilka krotnie paliwa lub jeździłeś na oparach na pewno dostała po du.... Objawy wskazują bardziej na zapchany filtr paliwa albo może przewody paliwowe. Wydaje mnie się że jak pompa miała by skończyć żywot to samochód bardziej miałby problem z odpalaniem niż na jeździe. To moje zdanie na ten temat. Niech wypowie się ktoś jeszcze.