[ABK] obrotomierz zaniża - komunikacja Vag
[80 B4 2.0 ABK] Problemy z obrotomierzem
Czy nie wiecie co może być przyczyną takiej oto sytuacji: kiedy przekręcę kluczyk i zapalą się kontroli,i wylączam je przekręcająć kluczyk z powrotem wskazówka obrotomierza pokazuje 2 obr/min.Czy to może być jakieś spięcie czy to normalne???
-
- Forum Audi 80
...oczywiście, że można...adamgrzyb11 pisze:cześć !!! mam w swojej b4 licznik z zegarkiem a nie ma obrotomierza , a chciałbym go posiadać. czy jest możliwe założenie takiego licznika do mojego autka???
..podaje linka... KLIK
...na początku też nie miałem obrotomierza, ale po zrezaniu z 2óch liczników, w końcu mam :mrgreen:
...jeśli masz B4 to licznik ma 3 wtyczki, B3 miałby tylko 2... na aukcjach internetowych można spotkać bardzo dużą ilośc liczników z obrotomierzem(tylko problem w tym, że pochodzą z b3)... być może będe sprzedawać swój licznik, który rezałem(przebiego 60tys km)...
..pozdrawiam...
Obrotomierz
Czy taką malutką usterkę trzeba naprawiać i jak tak to jak to się robi??? :mrgreen:goldwinger pisze:panowie jakie normalne obrotomierz ma leżeć na zero aż do uruchomienia auta trzeba szukać błędu w instalacji sygnał na obrotomierz idzie bodajże z ECU pin 22 lub 23 nie pamiętam
-
- Forum Audi 80
Wszystko pięknie, tylko kolego FRANOF1 pod linkiem który podałeś jest opis jak wsadzić obrotke z benzynki do traktorka. Skąd inąd bardzo ciekawy. Ja mam Niunie w benzynce, silnik 1,6 na gaźniku, 91 produkcja, 80-tka i mam Big Bena. Pytanie zasadnicze brzmi: czy obrotomierz z b3, b4 (w benzynie) będzie pasował do mojej. No i oczywiście jak go podłączyć?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
...jeśli masz B4 to masz licznik zapewne na 3 wtyczki..więc radze Ci szukać takiego na aukcjach internetowych...Zetor pisze:Wszystko pięknie, tylko kolego FRANOF1 pod linkiem który podałeś jest opis jak wsadzić obrotke z benzynki do traktorka. Skąd inąd bardzo ciekawy. Ja mam Niunie w benzynce, silnik 1,6 na gaźniku, 91 produkcja, 80-tka i mam Big Bena. Pytanie zasadnicze brzmi: czy obrotomierz z b3, b4 (w benzynie) będzie pasował do mojej. No i oczywiście jak go podłączyć?
tak wygląda tył licznika B3,jak widać są tylko 2 wtyczki..
a tutaj masz tył licznika b4, miejsce na 3 wtyczki...Taki powinnes kupić..
liczniki tylko zamieniasz i to wszystko...żadnego rezania...stary wyciągnąc nowy włożyć
podaje linka do aukcji KLIK 2,0 | 4 Cylindry |
pozdrawiam