Dokładnie <ok>newerafan pisze:o tej co drążek trzyma?
[B4 ABT] Wymiana tulei sanek i wahaczy
Wymieniłem wszystkie 4 tuleje sanek
2 tylne SWAG (metalowe na zewnątrz - niższe)
2 przednie FEBI (z zewnątrz guma)
Niestety po niecałym miesiącu 2 przednie tuleje FEBI (wiem że to dziadostwo ale żeby tak szybko siadły ?) ugniotły się mocno i zrobił się luz na ok 2 - 3 mm Widać teraz że tuleje wystają na ok 3mm od dołu (nie dochodzą do sanek) Przypuszczam że na dziurach sanki pracują na tych tulejach góra - dół wrrrr
Jakie kupić tuleje by na 100% wytrzymały i pasowały do mojego modelu B4 92r tuleje na śrubu 10mm
2 tylne SWAG (metalowe na zewnątrz - niższe)
2 przednie FEBI (z zewnątrz guma)
Niestety po niecałym miesiącu 2 przednie tuleje FEBI (wiem że to dziadostwo ale żeby tak szybko siadły ?) ugniotły się mocno i zrobił się luz na ok 2 - 3 mm Widać teraz że tuleje wystają na ok 3mm od dołu (nie dochodzą do sanek) Przypuszczam że na dziurach sanki pracują na tych tulejach góra - dół wrrrr
Jakie kupić tuleje by na 100% wytrzymały i pasowały do mojego modelu B4 92r tuleje na śrubu 10mm
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Koledzy nadal nie wiem co mi puka dziś przejechałem chodnik dla pieszych ze by zaparkować samochód po nie dużym krawężniku skręcając w prawo powoli nie za szybko podczas bujnięcia samochodem w lewym kole było słychać stuk i następny stuk i cisza co to może być? tak samo jak wyjeżdzam z garażu wpadam w mały dołek ruszam do przodu skręcając w lewo i wyjeżdzając z tego dołka jest stuk i cisza pomożecie?
Może słyszysz spręzynę. Jeśli tak podnieś lewą stronę, zdejmij koło i na uniesionym aucie w rekawicach przekręć sprężynę by się lepiej ułożyła.newerafan pisze:Koledzy nadal nie wiem co mi puka dziś przejechałem chodnik dla pieszych ze by zaparkować samochód po nie dużym krawężniku skręcając w prawo powoli nie za szybko podczas bujnięcia samochodem w lewym kole było słychać stuk i następny stuk i cisza co to może być? tak samo jak wyjeżdzam z garażu wpadam w mały dołek ruszam do przodu skręcając w lewo i wyjeżdzając z tego dołka jest stuk i cisza pomożecie?
[ Dodano: 2011-06-12, 17:34 ]
Teraz mam tuleje z foto nr1 FEBI. Grzybek na którym opiera się samochód ugniótł się po 1 miesiącu !!! tuleja wysunęła się z sanek o ok. 2 – 3 mm
Zastanawiam się nad założeniem innej tulejki z fot nr2 (podobne były poprzednio jak kupiłem auto)
Martwi mnie jednak fakt czy bez gumowego wystającego grzybka tuleje nie będzie miała tendencji do suwania się po sankach góra dół
Obydwie tuleje maja te same rozmiary
wys: 46mm śred. zew.: 39mm śred. wew.: 10mm
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
http://motocom.pl/sklep.php/pl,,,,,czes ... odowe.html
miał ktos takie cos w wahaczach te TRW są dobre
lI ile wam wytrzymują tuleje na wahaczu bo mi moze jakies 12000 tys i juz wymiana ale na 17 cal 225/45 i juz po tulejach moze byc bo cos puka a wczesniej nie było tak mysle ze to to własnie juz sie kończą powoli :mrgreen:
miał ktos takie cos w wahaczach te TRW są dobre
lI ile wam wytrzymują tuleje na wahaczu bo mi moze jakies 12000 tys i juz wymiana ale na 17 cal 225/45 i juz po tulejach moze byc bo cos puka a wczesniej nie było tak mysle ze to to własnie juz sie kończą powoli :mrgreen:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
TRW to dobra firma tylko że droga.moim zdaniem warto kupić coś tańszego bo na naszych drogach i tak się wszytko wytłucze... wielu poleca lemfordera a ja np przejechałem się na tych tulejkach już kilka razy i nigdy już tulei tej firmy nie założę.ostatnio kupiłem całe wahacze firmy NK i już prawie 20tys na nich przejechałem i tulejki nadal są ok mimo że wielu mówiło że zrobię na nich najwyżej 2tys. także ilu ludzi tyle opinii.ja na twoim miejscu wybrał bym coś ze znanych firm np Febi,Boge,Lemforder,TRW,Monroe,Mayle i patrzył bym na ceny bo tak jak wspomniałem na naszych drogach wszystko się wytłucze...
to ze sie wybije wie kazdy ,jakiej firmy bys zalozyl febi - 8 tysiecy km lemforder ok 20 tysiecy dalej bedziesz za febii? ta firmą spazylem sie kilka razy na elementach tego typu tak jak i na poduchach amortyzatorow dlatego teraz patrze tylko lemforder lub boge i id innych slyszalem ze TRW robi niezly towarhudy pisze:TRW to dobra firma tylko że droga.moim zdaniem warto kupić coś tańszego bo na naszych drogach i tak się wszytko wytłucze... wielu poleca lemfordera a ja np przejechałem się na tych tulejkach już kilka razy i nigdy już tulei tej firmy nie założę.ostatnio kupiłem całe wahacze firmy NK i już prawie 20tys na nich przejechałem i tulejki nadal są ok mimo że wielu mówiło że zrobię na nich najwyżej 2tys. także ilu ludzi tyle opinii.ja na twoim miejscu wybrał bym coś ze znanych firm np Febi,Boge,Lemforder,TRW,Monroe,Mayle i patrzył bym na ceny bo tak jak wspomniałem na naszych drogach wszystko się wytłucze...
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no właśnie będę się upierał bo ty tylko widzisz to że miałeś problem z Febi i już tego towaru nie kupisz.ja kiedyś tez byłem za lemforderem ale ta firma mnie zawiodła i więcej tego nie kupie.ty się przejechałeś na Febi i tego tez nie kupisz.Jak na razie Febi mnie nie zawiódł i dlatego mogę go polecić.znajomy w passacie ma całe zawieszenie na Febi i jeździ już 2 rok.Druga sprawa to też wszytko zależy czy dany produkt jest oryginalny czy nie bo to że jest pudełko Lemforder lub Febi nie oznacza że tam jest ten produkt... a co do poduszek amortyzatora firmy Boge może lepiej się nie będę wypowiadał.parę dni temu zmieniałem amortyzatory a wcześniej ok 1,5 roku temu wymieniałam poduszki amora właśnie na Boge.Po wyjęciu ich okazało się że są o połowę niższe od nowych poduszek tak się ubiły przez półtora roku i ok 20 tys km.nawet mogę ci wstawić zdjęcie jak nie wierzysz...