[2.8 AAH] problem z moca i obrotami
[2.8 AAH] problem z moca i obrotami
Witam, Otoz postanowilem zalozyc nowy temat poniewaz nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na problemy mojego autka. Otoz brakuje mu mocy tzn wiecej jak 160 nie chcial jechac dlawi sie , czasem ma obroty okolo 2000 a czasem to potrafi spasc z obrotow i zgasnac ( na luzie) silnik dosyc nie rowno chodzi a jak odpielem wtyczke od silnika krokowego to obroty z 900 wskoczylu na mniej wiecej 1200 i po ponowym podlaczeniu po chwili sie obnizyly do stanu wyjsciowego. Dodam ze kable WN oraz swiece byly wymieniane. Pozdro
mam tylko na Pb, ok sprawdze te wtyczki, oraz te lewe powietrze czy gdzies nie lapie przypadkiem, a jak mam olej pod kolektorem ssacym to co to moze byc ? bo wlasnie wczoraj zdjelem oslone z silnika i zauwazylem ze pod kolektorem jest olej tak jakby silnik sie pocil, czy to tez moze mniec jakies powiazanie z moimi objawami ?
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
to jest niestety standard i raczej większego wpływu na pracę silnika nie ma-mi i wielu innym na forum posiadaczy AAH też się poci(problem z dostaniem uszczelki pod dekielek)bart0390 pisze:jak mam olej pod kolektorem ssacym to co to moze byc ? bo wlasnie wczoraj zdjelem oslone z silnika i zauwazylem ze pod kolektorem jest olej tak jakby silnik sie pocil, czy to tez moze mniec jakies powiazanie z moimi objawami ?
Chyba że całkiem przedmuchy masz.
Radziłbym również posprawdzać ciśnienie na cylindrach-to na pewno dałoby jakąś odpowiedź.