Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A80/90 all]The Leader Polska - kable zapłonowe WN ?

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 16 sie 2007, 22:11

bandit pisze:Witam , posiadam przewody BERU od użytkownika allegro.pl danielloss (wymieniony powyżej) - super sprawa oryginalne :-) tylko że przewód cewka kopułka troszeczkę przydługawy ale da sie z tym żyć 8-)
Pozdrawiam
Bo dostałeś komplet od VW. Trzeba było dobijać sie po przewody od Audi. Nie martw się te też są super.

xavier

Post autor: xavier » 03 wrz 2007, 20:42

A czy kable WN producenta Janmor nadaja sie do czegos? Kupilem ostatnio takie (wersja zalecana do LPG, w sklepie w czesciami dalem 140 zl) razem ze swiecami NGK i zalozylem. Na razie jest w porzadku, czuje lekka roznice w sesie pozytywnym (auto jest jakby zwawsze), ale ciekawe jak dlugo posluza. Wczesniej mialem przewody NGK.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 17 paź 2007, 01:41

Doc pisz jak te przewody The Leader Polska bo musze u siebie zmienic i nie wiem na co a w moim przypadku to nie wszyscy maja w ofercie, u nich akurat sa.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 17 paź 2007, 02:01

Cóż ja mogę powiedzieć.
Mam je bodaj miesiac czy dwa - działaja tak jak powinny działać przewody :-) Nic złego się z nimi nie dzieje. Są miekkie, ładnie zrobione, ladnie zakonczone, nie wyglądaja na jakieś kupsko, a raczej solidną robotę.

Ja wymieniłem przewody dla zasady wraz ze świecami, kopułka itd. Stare beru leżą w domu i jeść nie wołają. Są również sprawne. Nic w aucie mi się nie działo przed wymianą i po wymianie też nic się nie dzieje ;-) odpukać ;-)
Ostatnio zmieniony 17 paź 2007, 02:03 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 17 paź 2007, 02:03

OK Doc, dzieki za odpowiedz, musze sie jeszcze zastanowic na spokojnie co kupic. A czuc ze cos sie poprawilo po wymianie na lepsze, w sumie glupie pytanie bo zalezy co bylo nie tak ale kto pyta nie bladzi :-D

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 17 paź 2007, 02:05

Słonik pisze:A czuc ze cos sie poprawilo po wymianie na lepsze
Napisałem wcześniej edytując i zbieglo się w czasie z Twoja odpowiedzią.

U mnie poprawiło się jedynie samopoczucie ;-) Bo nic złego się nie działo, ale mogę polecić na ta chwilę przewody The Lider, bo wyglądają naprawdę ciekawie no i działają tak jak powinny. Czy tak działać będą za 5 lat - tego nie wiem ;-)

Problem u mnie stanowiła kopułka. Pękł jeden zaczep, przekosiło ją troszkę i auto zachowywało się jakby krokowy padał. Kulało i podnosiło się, kulało i podnosiło sie i w koło Maciek na jałowym.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 17 paź 2007, 02:17

Heh a to ci zbieg okolicznosci :-)
To musze zajrzec do siebie do kopulki bo mam podobne objawy z tym ze nie caly czas ale tylko czasem ale to raczej przewody bo czuc ze rdzen jednej fajki jest jakby pekniety na pol i fajka sie zgina w polowie a reszta jet sztywna po calosci :-? Dzieki za sugestie i opis objawów.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 17 paź 2007, 18:48

zakupiłem teraz przewody BOSCHA CENA TO 150 Zł kopułkę i palec BERU 45 Zł I świece NGK 45 zł tak jakoś pomieszane ale myślę że długo posłużą ;-)

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 17 paź 2007, 18:56

Koles z allegro mi napisal ze ma do mnie beru za 370zl :-/ tylko sie dalej zastanawiam czy to beru to beru.
A the leader polska sa za 273zl.
Mysle dalej ktore kupic :-/

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 18 paź 2007, 01:00

tylko BERU !! szczegolnie jak jezdzisz na gazie. w poprzednim aucie mialem rozne jaja z zaplonem, mysle, kable przeciez nowe...kopulke zmienialem, palec... jak zalozylem beru problem znikl. moze i tamte tansze, ale coz z tego jesli niewiele warte. no i nie oszczedzaj na V, kup BERU, ona jest tego warta :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl