[B4 ABT] Problem z pasami bezpieczeństwa
masz tym pod koniec pierwszego postu w tym wątku: https://audi80.pl/b4-1z-rezanie-kabl ... t16925.htmmacpro pisze:Także mam problem z pasem ale pasażera nie kierowcy, więc raczej nie jest on częsciej używany od tego z mojej strony, mam inne pytanie mam zamknięta budę, czyli sedana jak rozebrać te plastikowe słupki które osłaniają pasy. Są jakieś zatrzaski jak się do tego zabrać aby nie połamać ?
panowie odkopuje temat , mam małe pytanko o pasy nie o zwijanie a o te gówienko ten plastikowy "guzik" który zatrzymuje klamerkę od zapinania pasów , i u mnie ktoś go upier... nie ma go i klamerka spada do samej podłogi , i pytanie czy jest możliwość kupienia takiego czegoś czy coś ?? bo trochę to wnerwiające jak trzeba łapę wkładać tam i sięgać po to
Przeszukaj neta jak nie ma to na szrut albo coś dorób
http://sklep.auto-bajer.pl/c/pl/35/1/1/ ... ujace.html
http://sklep.auto-bajer.pl/c/pl/35/1/1/ ... ujace.html
znam Twój ból, u mnie też nie było tego guziczka, ja miałem o tyle dobrze że zmianiałem kiedyś pas w Sejaku to sobie przełożyłem ze staregowujo1 pisze:panowie odkopuje temat , mam małe pytanko o pasy nie o zwijanie a o te gówienko ten plastikowy "guzik" który zatrzymuje klamerkę od zapinania pasów , i u mnie ktoś go upier... nie ma go i klamerka spada do samej podłogi , i pytanie czy jest możliwość kupienia takiego czegoś czy coś ?? bo trochę to wnerwiające jak trzeba łapę wkładać tam i sięgać po to
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witam.
Nie działa mi pas bezpieczeństwa pasażera (nie blokuje sie przy hamowaniu), ale się zwija itd. reszta pasów jest ok. Wczoraj zdemontowałem słupek, dostałem się do pasa. Boczna obudowa tej rolki z pasem (taka jakby pokrywka) była zamocowana za pomocą spinki do kabli, jak ją poluzowałem to pas się poluzował i juz w ogóle się nie zwija. Czy macie tez te spinki czy to już znaczy ze ktoś wcześniej juz tu grzebał? I drugie pytanie. Będe chyba musiał kupić dobry pas na szrocie, jak zdemontować stary i załozyć nowy? Dopatrzyłem się że do pasa dochodzi jakaś linka metalowa. Chciałbym to naprawić koniecznie :->
Nie działa mi pas bezpieczeństwa pasażera (nie blokuje sie przy hamowaniu), ale się zwija itd. reszta pasów jest ok. Wczoraj zdemontowałem słupek, dostałem się do pasa. Boczna obudowa tej rolki z pasem (taka jakby pokrywka) była zamocowana za pomocą spinki do kabli, jak ją poluzowałem to pas się poluzował i juz w ogóle się nie zwija. Czy macie tez te spinki czy to już znaczy ze ktoś wcześniej juz tu grzebał? I drugie pytanie. Będe chyba musiał kupić dobry pas na szrocie, jak zdemontować stary i załozyć nowy? Dopatrzyłem się że do pasa dochodzi jakaś linka metalowa. Chciałbym to naprawić koniecznie :->
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Zgłębiłem temat.
Mało używany napinacz pasa pasażera potrafi unieść pół kilogramowy ciężarek, natomiast pas kierowcy, eksploatowany często ma problem z uniesieniem samego pasa.
Wina leży tutaj po stronie zużytej sprężyny. Naciąganie nic nie pomoże.
Sprężyna jest w formie zwięniętej taśmy, o długości około trzech metrów. Wygląda to jak sprężyna w zegarze z kukułką
Macie koledzy pomysł skąd dostać taką nową sprężynę? Można by podpasować z czegoś, dociąć i nawinąć.
SPRĘŻYNA
Mało używany napinacz pasa pasażera potrafi unieść pół kilogramowy ciężarek, natomiast pas kierowcy, eksploatowany często ma problem z uniesieniem samego pasa.
Wina leży tutaj po stronie zużytej sprężyny. Naciąganie nic nie pomoże.
Sprężyna jest w formie zwięniętej taśmy, o długości około trzech metrów. Wygląda to jak sprężyna w zegarze z kukułką
Macie koledzy pomysł skąd dostać taką nową sprężynę? Można by podpasować z czegoś, dociąć i nawinąć.
SPRĘŻYNA