Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[all] jak rozbroić przełącznik żeby zmienić żarówkę??

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamilek89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[all] jak rozbroić przełącznik żeby zmienić żarówkę??

Post autor: kamilek89 » 17 cze 2011, 22:07

Pany spaliły mi się żaróweczki na podświetleniach dwóch przełączników: od grzania doopy i regulacji świateł. Może jestem tępy albo mało pomysłowy ale nie wiem jak się dostać do żaróweczek :-/ :-/ zdjąłem ten czołowy panelik a żąrówki nie widać :cry: czy jest gdzieś głębiej w obudowie??

Awatar użytkownika
bastian
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bastian » 18 cze 2011, 00:22

Pozwól kolego że podczepię się pod Twoj temat, mam podobny problem w b3 a także jedną zagadkę a mianowicie w b3 są 3 przełączniki( podgrzewanie tyl. szyby, światło przeciwmgłowe i regulacja świateł oraz ta śmieszna pułeczka) a po wyciągnięciu tej półki znalazłem ukryta jeszcze jedna kostkę (w kolorze białym) pytanie brzmi do czego jest ta kostka??

Awatar użytkownika
darioosh B3/B4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: darioosh B3/B4 » 18 cze 2011, 00:55

bastian pisze:Pozwól kolego że podczepię się pod Twoj temat, mam podobny problem w b3 a także jedną zagadkę a mianowicie w b3 są 3 przełączniki( podgrzewanie tyl. szyby, światło przeciwmgłowe i regulacja świateł oraz ta śmieszna pułeczka) a po wyciągnięciu tej półki znalazłem ukryta jeszcze jedna kostkę (w kolorze białym) pytanie brzmi do czego jest ta kostka??
Instalacje są standardowe we wszystkich wersjach,ta kostka może być np. do wyłącznika ABS.
kamilek89 pisze:Pany spaliły mi się żaróweczki na podświetleniach dwóch przełączników: od grzania doopy i regulacji świateł. Może jestem tępy albo mało pomysłowy ale nie wiem jak się dostać do żaróweczek zdjąłem ten czołowy panelik a żąrówki nie widać czy jest gdzieś głębiej w obudowie??
Do żaróweczek dostaniesz się poprzez rozmontowanie samego przycisku ( tylko delikatnie ). Wyjmujesz sam przycisk,odłączasz go od kostki i zdejmujesz "kapturek" który jest ruchomą częścią całości i pod nim jest żaróweczka. "Kapturek" to część przycisku, którą widzisz na desce.

Myślę ,że w miarę logicznie to wyjaśniłem.

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 18 cze 2011, 10:05

darioosh B3/B4, opisałeś zwykły włącznik. Z "regulatorami" jest więcej roboty, osobiście jeden już sobie popsułem próbując to zrobić.
kamilek89 pisze:zdjąłem ten czołowy panelik a żąrówki nie widać :cry: czy jest gdzieś głębiej w obudowie??
Jest. Mi się udało wysunąć cały ten mechanizm, wymienić żarówkę ale już włożyć tak by działało to już mi się nie udało. :roll:

Też szukałem odpowiedzi jak to zrobić ale albo nikt tego nie robił albo nie napisał na forum jak to naprawić.

Awatar użytkownika
kamilek89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilek89 » 18 cze 2011, 10:34

kacper85 pisze:darioosh B3/B4, opisałeś zwykły włącznik. Z "regulatorami" jest więcej roboty, osobiście jeden już sobie popsułem próbując to zrobić.
kamilek89 pisze:zdjąłem ten czołowy panelik a żąrówki nie widać :cry: czy jest gdzieś głębiej w obudowie??
Jest. Mi się udało wysunąć cały ten mechanizm, wymienić żarówkę ale już włożyć tak by działało to już mi się nie udało. :roll:

Też szukałem odpowiedzi jak to zrobić ale albo nikt tego nie robił albo nie napisał na forum jak to naprawić.

kurcze to mamy problem:( nie lubie jak mi w aucie coś nie działa lub nie świeci tak jak ma :evil: :evil: może ktoś nam jeszcze powie co i jak :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl