Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] brak ABS-u po zjechaniu z krawężnika

ODPOWIEDZ
krzychux
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z] brak ABS-u po zjechaniu z krawężnika

Post autor: krzychux » 13 cze 2011, 18:17

Witam klubowiczów , mam problem z niedziałającym ABS a mianowicie do momentu kiedy zaparkowałem na chodniku wszystko było okej jak zjechałem z chodnika zaświecił mi się ABS. Zgaszenie auta i ponowne odpalenie nic nie dało miałem nadzieje że to sporadyczny błąd i się wykasuje.Zrobiłem próbę hamowania i niestety brak funkcji ABS.Dodam że w kole którym najechałem na krawężnik mam już znacznie zużyty przegub aż prosi się o wymianę.Bezpiecznik od ABS jest dobry bodajże u mnie to 15.Gdzie szukać przyczyny braku ABS-u :?:

Awatar użytkownika
kojak85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojak85 » 13 cze 2011, 18:35

Podłącz pod kompa, to będziesz wiedział, czy przypadkiem czujnik w kole nie dokonał żywota. Posprawdzaj jeszcze kable i sam czujnik, może nie ma styku. Zacząłbym oczywiście od koła, które ewentualnie mogło ucierpieć przy tym zjeździe.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 18 cze 2011, 12:04

kojak85 pisze:Podłącz pod kompa, to będziesz wiedział, czy przypadkiem czujnik w kole nie dokonał żywota. Posprawdzaj jeszcze kable i sam czujnik, może nie ma styku. Zacząłbym oczywiście od koła, które ewentualnie mogło ucierpieć przy tym zjeździe.
Dobrze mówi. Najlepiej oczywiście byłoby podłączyć VAGa, ale zacznij od sprawdzenia tego czujnika bo to nic cię nie będzie kosztować. Czujnik mógł się delikatnie wysunąć co powoduje że nie czyta informacji o tym czy koło się obraca czy nie. Niedziałający jeden czujnik wyłącza cały ABS - dla twojego bezpieczeństwa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl