Raczej tak :shock:i pewnie od razu trzeba by było zrobić elektryczne lusterka??
[audi 80]Elektryczne szyby-schemat
[B2] Elektryczne szybki - schemacik podłączenia
Panowie und Panie kto pomoże. Sprawa wygląda tak z silniczka do el.szyb idą dwa kabelki czerwony(+) i czarny (-) a przycisk do el. szyb ma 5 miejsc wolnych i teraz co z czym podpiąć. Poproszę o wytłumaczenie albo i narysowanie w paincie jak dla dziecka schematu bo z książki to ja nic nie jarzę nie jest nie byłem i nie będę elektrykiem
ziomal82@o2.pl
ziomal82@o2.pl
- patrykk007
- Forum Audi 80
[80 b3] instalacja elektryki i kilka kabelkow
witam,
przymierzam sie do zalozenia elektrycznych szyb i lusterek,
udalo mi sie skompletowac chyba juz calosc sprzetu pojawily sie pytania o podlaczenie,
zdj nr 1: rozumiem ze wolny kabel czerwony i brazowy to zasilanie i masa ??
w takim razie gdzie najlepiej wpiac sie z + ???
do czego jest ten drugi kabel niebiesko-czerwony z zielona wtyczka i gdzie go wpiac??
Uploaded with ImageShack.us
zdj nr 2:
do czego jest ten wtyk ??
mam tez do wpiecia elektryczne lusterka - tu sprawa jest prostsza, pozakablami sterowania pozostaja zasilanie i masa, gdzie tutaj wpiac sie z zasialaniem ??
dzieki za wszelka pomoc
dzieki za wszelka pomoc
przymierzam sie do zalozenia elektrycznych szyb i lusterek,
udalo mi sie skompletowac chyba juz calosc sprzetu pojawily sie pytania o podlaczenie,
zdj nr 1: rozumiem ze wolny kabel czerwony i brazowy to zasilanie i masa ??
w takim razie gdzie najlepiej wpiac sie z + ???
do czego jest ten drugi kabel niebiesko-czerwony z zielona wtyczka i gdzie go wpiac??
zdj nr 2:
do czego jest ten wtyk ??
mam tez do wpiecia elektryczne lusterka - tu sprawa jest prostsza, pozakablami sterowania pozostaja zasilanie i masa, gdzie tutaj wpiac sie z zasialaniem ??
dzieki za wszelka pomoc
dzieki za wszelka pomoc
Ostatnio zmieniony 02 lip 2011, 21:42 przez domanw, łącznie zmieniany 2 razy.
[B4]Szyby Elektryczne Audi 80 b4
witam zakupiłem silniczki przyciski itp. wszystko co do el szyb.
I teraz wiem tylko tyle ze bezpieczniki są chyba potrzebne proszę powiedzcie mi skąd mam wziąć prąd do silników jak powpinać kable w przyciski i no wszystko żeby kierowca mógł otwierać prawe i lewe okno.
Wiem jak się ściąga boczki itp. Ale jak zrobić el szyby i trzeba chyba odkręcić te 13 co są pd tym boczkiem i wyciągnać wszystko proszę o jakiś najlepiej opis ze zdjęciami jak już ktoś to przerabiał albo zrobić w paincie co i jak podłączyć
I teraz wiem tylko tyle ze bezpieczniki są chyba potrzebne proszę powiedzcie mi skąd mam wziąć prąd do silników jak powpinać kable w przyciski i no wszystko żeby kierowca mógł otwierać prawe i lewe okno.
Wiem jak się ściąga boczki itp. Ale jak zrobić el szyby i trzeba chyba odkręcić te 13 co są pd tym boczkiem i wyciągnać wszystko proszę o jakiś najlepiej opis ze zdjęciami jak już ktoś to przerabiał albo zrobić w paincie co i jak podłączyć
Ostatnio zmieniony 30 paź 2011, 00:43 przez MichalxQ7, łącznie zmieniany 2 razy.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Po pierwsze tutaj masz schematy i napisane gdzie się wpinać https://audi80.pl/b4-80-abkschemat-e ... t21327.htm
Po drugie nazwij temat regulaminowo:
_uwaga
Po drugie nazwij temat regulaminowo:
_uwaga
Kurcze już nie pamięta ale z przodu da się wsadzić podnośnik bez odkręcania tych śrub na trzynastkę. Tylko trzeba przez lusterko zdejmować zabezpieczanie trzymające szybę.MichalxQ7 pisze:Wiem jak się ściąga boczki itp. Ale jak zrobić el szyby i trzeba chyba odkręcić te 13 co są pd tym boczkiem i wyciągnać wszystko
[ B4 1Z] Podłączenie elektrycznych szyb
Mam taki problem bo nie mam elektrycznego szyber dachu i nie wiem gdzie podłączyć PIN 4 ze zdjęcia http://imageshack.us/photo/my-images/35 ... ry6zl.jpg/
Gdzie on powinien być?
Gdzie on powinien być?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
tylko że mi nie trzyma napięcia i po otwarciu drzwi i wyłączeniu stacujki muszę z powrotem włączyć zapłon żeby szyby zamknąć a tak to chyba w oryginale nie działa, zgadza się??
Przekaźnik trzyma chyba 60 sek i można w tym czasie zamknąć swobodnie okno po wyłączeniu zapłonu i otwarciu drzwi, później po tam jakimś czasie się wyłącza dobrze myślę??
Przekaźnik trzyma chyba 60 sek i można w tym czasie zamknąć swobodnie okno po wyłączeniu zapłonu i otwarciu drzwi, później po tam jakimś czasie się wyłącza dobrze myślę??