Wiem że temat wałkowany setki razy ale nic konkretnego nie mogę znaleźć ponieważ mało kto podzieli się informacjami jak już mu się uda coś osiągnąć.
Auto posiada instalację gazową która została odpięta z powodu awarii sterownika.
Po uruchomieniu na benzynie silnik wkręca się na 2000 rpm a po rozgrzaniu jest tylko gorzej bo około 2800 rpm.
Dolot teoretycznie szczelny na odcinku rozdzielacz - przepustnica. Krokowy nowy.
Regulacja za pomocą śrubki cięgna 5 na rys. nic nie daje bo już bardziej skręcić się nie da. Próbowałem regulować za pomocą składu mieszanki 6 (wyczytałem że tak niektórzy robią) i teoretycznie coś się zmienia, ale jak obroty spadną to strasznie kopci. Dziwne jest to że wypięcie wtyczek 1, 2, 3, 4 też nie przynosi żadnego efektu (przynajmniej nie zauważam).
Poradźcie coś bo już mnie trafia, a boję się że w napadzie szału coś tej mojej biednej maszynie (wystarczająca skrzywdzili ją poprzedni właściciele) zrobię a potem będę żałował.
Może zna ktoś jakiegoś "speca" z okolic mysłowic, katowic, tychów lub oświęcimia który by ogarniał ten silnik.
Pozdrawiam,
Bartek