Radio PKA80 - możliwość zmniejszenia transferu
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Radio PKA80 - możliwość zmniejszenia transferu
Nie wiem czy poprawnie nazwałem temat ale zaraz wytłumacze o co mi chodzi. Otóż mam net bezprzewodowy o prędkości 256 kb/s co niestety nie wystarcza aby słuchać naszego radia, mam zbyt mały transfer i radio u mnie poproastu sie tnie. Znajdzie sie pewnie jeszcze sporo klubowiczów którzy mają podobny problem.
Otóż jak kiedyś słuchałem radia internetowego to były tam trzy opcje jakości dziwięku a co za tym idzie potrzebnych szybkości połączeń. Czy nie dałoby sie tak zrobić też z naszym radiem, aby posiadacze wolnego internetu również mogli go słuchać :?:
Otóż jak kiedyś słuchałem radia internetowego to były tam trzy opcje jakości dziwięku a co za tym idzie potrzebnych szybkości połączeń. Czy nie dałoby sie tak zrobić też z naszym radiem, aby posiadacze wolnego internetu również mogli go słuchać :?:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Re: Radio PKA80 - możliwość zmniejszenia transferu
Sprawdziłem przed chwilą i radio chwilami zapycha 40% mojego 1Mbit łącza więc wygląda na to, że dopiero na 512kb/s działałoby bezproblemowoLabiel pisze:mam net bezprzewodowy o prędkości 256 kb/s co niestety nie wystarcza aby słuchać naszego radia, mam zbyt mały transfer i radio u mnie poproastu sie tnie.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Kliknij w banner radia prawym przyciskaczem
i wybierz opcję "kopiuj adres odnośnika" teraz otwórz Winampa, albo Windows Media Playera. Kliknij prawym przyciskaczem w to okienko gdzie Ci się wyświetla playlista i wybierz "wklej". Teraz już tylko play i słuchasz. Jeśli nie otwiera to napisz co Ci tam wyświetla za komunikat, będzie łatwiej coś doradzić.
-
comandor77
- Forum Audi 80

U mnie na WMP też nie idzie - standardowo słucham w Winampie ale mam prośbę by osoby ze słabszym łączem przetestowały ten programik: Media Player Classic - obciąża on w mniejszym stopniu łącze więc 256Kbps powinno starczyć