Witam
Panowie podpowiedzcie na jaki znaki ustawić rozrząd w 80 b4 2.0e czyli Abk, wiem ze wałek rozrządu ma się zgrywać ze znakiem na plastikowej obudowie pokrywy zaworów (OT), wal pasowy ma nacięcia a wałek pośredni ma kropkę na kole zębatym.
i tu moje pytanie czy te nacięcia walka pasowego maja się zgrywać ze znakiem na plastikowej obudowie, co przykrywa wałek pośredni jest na niej strzałka? jak tak to z czym ma się zgrywać ta kropka z walka pośredniego? :roll:
bo przez to stoję w miejscu z robota <osohozi>
dzięki za wszelkie info
[80 ABK] jak ustawic rozrzad
czyli muszę zgrać te nacięcia na kole pasowym z ta kropka na walku pośrednim? jak tak to w takim razie po co jest ta strzalka na plastikowej obudowie walka posredniego?
[ Dodano: 2011-06-23, 12:23 ]
czyli jak dobrze rozumiem to po zgraniu tych naciec z ta kropka walka posredniego po zalozeniu plastikowej obudowy te naciecia beda ustawione na ta strzalke na plastikowej obudowie? a na kole zamachowym ma byc wtedy 0 czy kreska?
[ Dodano: 2011-06-23, 12:23 ]
czyli jak dobrze rozumiem to po zgraniu tych naciec z ta kropka walka posredniego po zalozeniu plastikowej obudowy te naciecia beda ustawione na ta strzalke na plastikowej obudowie? a na kole zamachowym ma byc wtedy 0 czy kreska?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Tak mi się wydaje ale znawcą nie jestem. Sam właśnie zamierzam wymieniać rozrząd i dużo na ten temat na forum szukałem i czytałem! I zastanawiam się czy sam sobie poradzę!
Znalazłem u siebie fotkę może ona Ci pomoże!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af6075760a3a361d.html
Znalazłem u siebie fotkę może ona Ci pomoże!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af6075760a3a361d.html
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2017, 18:21 przez Pieterb, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo wałek rozrządu ma byc nacięciem z ot na strzałce. Kreska na kole wału ma się zgrywać z kropką na wałku pośrednim. A na skrzyni punkt 0 (zero) ma być przecięty na pół przez odlew skrzyni biegów. A jak na dole założycie plastikową obudowę to nacięcie na kole wału ma zgrywać się ze strzałką na tej obudowie:P tyle ode mnie koledzy:d Miłej pracy i przyjemności z jazdy:d