[80 B4] Licznik z a4 do b4
[80 B4] Licznik z a4 do b4
witam. na zdjęciach na forum, nie pamiętam jakiego użytkownika ,widziałem w B4 zegary z A4. Zastanawia mnie czy dużo jest zabawy aby wrzucić takie właśnie zegary? Chodzi mi o wersję licznika z wskaźnikami napięcia ładowania akumulatora oraz temperatury oleju.
udało mi się znaleźć coś takiego http://www.frogs.pl/content/view/41/37/
bardzo fajnie opracowany opis jak widać podstawy elektroniki to może być za mało.obcy33 pisze:udało mi się znaleźć coś takiego http://www.frogs.pl/content/view/41/37/
ale rezanko pierwsza klasa.
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Aros18, Niestety i Ciebie będzie czekać "pinowa" łamigłówka. Piny w liczniku z A4 są całkowicie inaczej rozmieszczone niż w Twojej B4. ALE nie mówię, że to nie jest niemożliwe ... Jeżeli nadal jestes zainteresowany to daj znać, mogę CI wysłać rozpiskę pinów i do dzieła. Poprzemieniasz piny i działać będzie. Pozostaje JEDNO ale:
Kupuj licznik maksymalnie do 1997 roku. Wtedy bez większych problemów uda CI się ta operacja. Liczniki z roku 1998 mają już kostki 32 PIN (u Ciebie masz 26PIN) i jest więcej do robienia.
Kupuj licznik maksymalnie do 1997 roku. Wtedy bez większych problemów uda CI się ta operacja. Liczniki z roku 1998 mają już kostki 32 PIN (u Ciebie masz 26PIN) i jest więcej do robienia.
- daro1234567890
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
witam.
chce odswiezyc temacik
kupiłem dzisiaj licznik z pelnym fis-em od audi a4 z 1997roku.
kostki pasują, ale wyczytalem ze trzeba z pinami pokąbinować, mogłby mi ktos wyjaśnic co i jak ? jakąś rozpiske czy cuś
aha, dodam ze podswietlenie nie dziala jak podpinam, jedyne co działa to lampki w kierunkach,
Narazie nie zalezy mi zeby fisa podlaczać, ale chociaz zeby dzialal predkosciomierz obrotomierz i temp i ile mam benzynki no i podswietlenie.i wyswietlacz z km dziennymi,
Kupiłem tylko dlatego ze mi licznik padl, i trafil sie sprawny licznik z a4 z fisem to kupilem, bo wiem ze jest mozliwosc podlaczenia.
fisem sie pozniej zajme,
za pomoc macie
chce odswiezyc temacik
kupiłem dzisiaj licznik z pelnym fis-em od audi a4 z 1997roku.
kostki pasują, ale wyczytalem ze trzeba z pinami pokąbinować, mogłby mi ktos wyjaśnic co i jak ? jakąś rozpiske czy cuś
aha, dodam ze podswietlenie nie dziala jak podpinam, jedyne co działa to lampki w kierunkach,
Narazie nie zalezy mi zeby fisa podlaczać, ale chociaz zeby dzialal predkosciomierz obrotomierz i temp i ile mam benzynki no i podswietlenie.i wyswietlacz z km dziennymi,
Kupiłem tylko dlatego ze mi licznik padl, i trafil sie sprawny licznik z a4 z fisem to kupilem, bo wiem ze jest mozliwosc podlaczenia.
fisem sie pozniej zajme,
za pomoc macie
-
- Forum Audi 80