[Soczewki]Montaż
-
- Forum Audi 80
[Soczewki]Montaż
Czy przy zmianie lamp zespolonych na soczewkowe trzeba jakieś wtyczki przerabiać?Jakie żarówki idą w ori soczewekach??
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Z tego co zauważyłem i czytałem to nie.eSPe pisze:A w zespolonych w B4 nie palą się mijania i drogowe jednocześnie?
Jest tylko podwójne drogowe, jedno z dwuwłoknowej żarówki H4 (jak w zwykłym reflektorze czyli na tej żarówce jest też światło mijania) i dodatkowo H1* obok.
* nie wiem czy dobre oznaczenie podałem
Ostatnio zmieniony 24 cze 2011, 23:09 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Czyli dobrze rozumuję.
W B4 w zwykłym reflektorze H4 - jak mamy krótkie to pali się jedno włókno, jak przełączymy na długie to gaśnie włókno krótkich i zapala się włókno długich (w tej samej żarówce).
W B4 w zespolonych na krótkich pali się jedno włókno w H4 a jak przełączymy na długie zapala się dodatkowo H1 (na długich palą się obydwie żarówki).
W B4 w zwykłym reflektorze H4 - jak mamy krótkie to pali się jedno włókno, jak przełączymy na długie to gaśnie włókno krótkich i zapala się włókno długich (w tej samej żarówce).
W B4 w zespolonych na krótkich pali się jedno włókno w H4 a jak przełączymy na długie zapala się dodatkowo H1 (na długich palą się obydwie żarówki).
przy montowaniu soczewek do auta, które miało wcześniej lampe zespoloną H4+H1, trzeba przełożyć jeden kabel w kostce przy pająku. Jeśli tego nie zrobisz soczewka będzie gasła przy włączeniu świateł długich.
Jakiś miesiąc temu miałem ten właśnie problem, ale wystarczyło pogrzebać trochę na forum.
Jest gdzieś temat dokładnie opisujący (plus foto) który kabel i gdzie trzeba podmienić
Jakiś miesiąc temu miałem ten właśnie problem, ale wystarczyło pogrzebać trochę na forum.
Jest gdzieś temat dokładnie opisujący (plus foto) który kabel i gdzie trzeba podmienić
-
- Forum Audi 80
http://www.audicabrio.info/support/inde ... artlang=de na xenku wiadomo ze lepiej swieci na zwyklej daje rade:)
-
- Forum Audi 80
Samemu nie łaska poszukać: https://audi80.pl/b4-cabrio-soczewki ... htm#372971bodzio1819 pisze:Mógłby ktoś podrzucić ten temat jakie przewody zamienić?
-
- Forum Audi 80