Tylko teraz mam nielada problem z podlączeniem

po wpieciu nic nie dziala

znaczy kierunki (diody) działają

nic poza tym, nawet podswietlenie
wiem ze gdzies byla, ale kurcze nie moge znalezc,aldi pisze:Były gdzieś całe instrukcje jak to podłączyć. Bo tak pozostaje wziąć schemat ori liczników z Audi 80 i tych z A4, rozdłubać kostki i poprzekładać złącza w odpowiednie miejsca. Chyba ktoś pokazał jak zrobić przelotkę aby łatwo można było wrócić do oryginalnych liczników.
Przepinowanie chyba nie załatwia wszystkiego bo np. sygnał poziomu paliwa jest inny i był opisywany układ który go zmieniał aby jako tako wskaźnik pokazywał właściwe wskazanie.
Tylko w tym opisie liczniki były wrzucane do B3 a Audi B4 i B5 są dosyć podobne zbiorniki paliwa więc nawet jakby źle pokazywało to można próbować porzeźbić i wrzucić pływak z B5 do B4.
czytalem, ale jakos tak malo z tego kumam.....lesli pisze:[80/B4] Licznik z A4 / A6 do b4 1Z z pełnym FIS-em
[ Dodano: 2011-06-24, 23:07 ]
https://audi80.pl/80-b4-licznik-z-a4 ... t15687.htm
Myślę że będzie się darł że uruchomienie silnika zablokowane przez immobiliser... Zresztą trzeba zobaczyć co powie.rumcajsek11 pisze:i słyszałem że taki licznik trzeba z-vagować.
o co chodzi ?
Powinno, a pojawił się przebieg albo zegarek bez zapłonu albo po włączeniu zapłonu :?: :?: :idea:rumcajsek11 pisze:po tym powinno zacząć działać podświetlenie ????
Bo podłączyłem wg Twojego schematu i niestety nic....
Tutaj nie wiem o co Ci chodzi.rumcajsek11 pisze:reszty jeszcze nie podłączyłem, wiec nie wiem.
ale znalazlem ,, pin 9
niebieska kostka b4 pin 16 czarno-niebieski do niebieska kostka b5,,
i w drugim : żółta pin 9 czarno-biały do b5 żółta pin 13
rozumiem ze tak ma być ??
Właśnie się zastanawiam co trzeba by zrobić z takim licznikiem. Do współpracy z pestką immobilisera i sterownikiem silnika go nie zaprogramujesz. Może chodzi o zmianę kodowanie, nim można zmienić między innymi język komunikatów czy jednostki wyświetlane na fise (MPG na l/100km, mile na km itd.).rumcajsek11 pisze:a nie trzeba jakos tego licznika odkodowac ? czy cos ?