[All] Blokada przedniego dyfra
-
- Forum Audi 80
[All] Blokada przedniego dyfra
witam
Mam pytanko , czy w jakiejś wersji audi występuje blokada przedniego dyferencjału , pytam bo chce zbudować ścigacza w wersji terenowej , jeśli ktoś robił lub wie czy ewentualnie tylny mechanizm różnicowy z blokadą pasuje w miejsce przedniego bez blokady ? Oczywiście wolał bym jakąś starą skrzynie manualną bez elektroniki , torsenów i haldexa
DZIĘKI ZA EWENTUALNĄ POMOC W TEMACIE
Mam pytanko , czy w jakiejś wersji audi występuje blokada przedniego dyferencjału , pytam bo chce zbudować ścigacza w wersji terenowej , jeśli ktoś robił lub wie czy ewentualnie tylny mechanizm różnicowy z blokadą pasuje w miejsce przedniego bez blokady ? Oczywiście wolał bym jakąś starą skrzynie manualną bez elektroniki , torsenów i haldexa
DZIĘKI ZA EWENTUALNĄ POMOC W TEMACIE
Ostatnio zmieniony 29 cze 2011, 18:16 przez zbyszekt123, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
chmiel25 EDS działa jak ABS tylko ,że podczas braku trakcji.Potrzebna jest specjalna pompa abs-u do tego ,seryjna oczywiście.chmiel25 pisze:Nie musze nigdzie pisać EDS to system przeciw poślizgowy a nie blokujacy. W ym temacie jest zapytanie o sposób blokowania przedniego dyferencjału. A nie systemy przeciw poślizgowe.
Pozdro
mati86 ma rację.
Wiem jak to bedziewie działa bo w A4 jest zamiast blokady mostu.tokarka606 pisze:chmiel25 EDS działa jak ABS tylko ,że podczas braku trakcji.Potrzebna jest specjalna pompa abs-u do tego ,seryjna oczywiście.chmiel25 pisze:Nie musze nigdzie pisać EDS to system przeciw poślizgowy a nie blokujacy. W ym temacie jest zapytanie o sposób blokowania przedniego dyferencjału. A nie systemy przeciw poślizgowe.
Pozdro
mati86 ma rację.
Tylko że EDS To system przeciw poślizgowy!! A nie blokujacy mechanizm różnicowy a o taki rozchodzi sie w tym temacie. Użyteczniość EDS w terenie jest zerowa!!