[B3 1.8 PM] Problem z elektryczną szybą
[B3 1.8 PM] Problem z elektryczną szybą
Witam
Mam elektryczne szyby przednie, szyba od strony pasażera działa bez zarzutu ale szyba od strony kierowcy się nieotwiera. Czasem jak się dłużej przytrzyma dłużej przycisk słychać klikanie z pod deski rozdzielczej. Co to może być i ewentualknie jak to naprawić.
pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedż
Mam elektryczne szyby przednie, szyba od strony pasażera działa bez zarzutu ale szyba od strony kierowcy się nieotwiera. Czasem jak się dłużej przytrzyma dłużej przycisk słychać klikanie z pod deski rozdzielczej. Co to może być i ewentualknie jak to naprawić.
pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedż
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Próbowałem prze lutować zimne luty ale to nic nie-zmieniło. Mam też drugi moduł i na nim jest tak samo. A od jakiegoś czasu szyba już wo gule się nie otwiera.shellah pisze:macie na myśli podwójny przekaźnik :?:Cooler27 pisze:Może moduł komfortu...jeśli jest ok to powinno działać skoro raz zaskoczy szyba a raz nie.Lutownica w dłoń i każde połączenie przegrzać na nowoCooler27 pisze:Moduł sprawdzony jest ok.
Kumpel z pracy mi podpowiedział jak można sprawdzić czy jest to wina przerwanego kabla czy np. silniczka. Podłączamy woltomierz np. do gniazda zapalniczki i naciskamy przycisk od niedziałającej szyby, jeśli niema zmiany w napięciu to jest to wina przeciętego kabla, jeśli napięcie spada to jest to wina silniczka od podnoszenia szyby.
W ten sposub znalazłem przyczynę, którą był pęknięty kabel w gumowym peszlu łączącym drzwi z karoserią.
pozdrawiam
W ten sposub znalazłem przyczynę, którą był pęknięty kabel w gumowym peszlu łączącym drzwi z karoserią.
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH