[80 B4] dziwne stuki przy ruszaniu
Sprawdzę jak najbardziej ale co ciekawe nie szarpie przy ruszaniu a to chyba jeden z objawów urwanej poduszki. Koniec spamu nad innymi ewentualnościami się będę zastanawiał po sprawdzeniu poduszki.
[ Dodano: 2011-03-13, 19:30 ]
Koleżanki i koledzy wyszło że to łożysko się kończyło a przy wymianie przegubu poluzowało się/ zmieniło swoje ułożenie i to z tąd te stuki /puki. :shock:
[ Dodano: 2011-03-13, 19:30 ]
Koleżanki i koledzy wyszło że to łożysko się kończyło a przy wymianie przegubu poluzowało się/ zmieniło swoje ułożenie i to z tąd te stuki /puki. :shock:
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Może przegub wewnętrzny, kiedyś miałem podobne objawy w starej b3!
zazmen pisze:Witam . Posiadam Audi b4 abk . Kilka dni temu zaczęlo cos mi stukac w prawym kole . Gdy cofam slychac jakies dziwne stuki i czasami w normalnej jezdzie . Chociaz nie zawsze. Gdy juz zacznie stukac skrecam w lewo stukanie uspokaja sie . po jakims czasie znow zaczyna sie to samo . Co to moze byc ?
jak sam nie zdiagnozujesz to moze byc ciezko "bezprzewodowo" znalesc przyczyne stukania,
posadzilem kumpla za kolko i kazałem mu mocniej ruszyc przod/tyl, w miedzy czasie ogladalem gdzie to stuka/puka, generalnie mozna powiedziec ze u mnie nie bylo poduszek pod silnikiem
byles na szarpaku z autem? mnie to kosztowalo 20 zl, przelecial mi przod / tyl i bylo widac co jest do zrobienia
posadzilem kumpla za kolko i kazałem mu mocniej ruszyc przod/tyl, w miedzy czasie ogladalem gdzie to stuka/puka, generalnie mozna powiedziec ze u mnie nie bylo poduszek pod silnikiem
byles na szarpaku z autem? mnie to kosztowalo 20 zl, przelecial mi przod / tyl i bylo widac co jest do zrobienia
- michal1993
- Forum Audi 80
jak najbardziej wyglada to na urwane poduszki sprawdź sobie kolego na odpalonym silniku podnies maske i niech ktos rusza dynamicznie samochodem a ty patrz czy silnik nie skacze :mrgreen: może to być też wina poduszki pod skrzynia biegów, wystarczy zresztą spojrzeć na poduszke i odrazu wiadomo czy jest do wymiany.