[b4 1z] Pokrętła nawiewu
[b4 1z] Pokrętła nawiewu
Witam! Mam taki problem że te pokrętła nie trzymają, ślizgają sie Jak je zdejme i kręce kombinerkami to wszystko oki. Morze ktoś ma jakiś patent na to? Pozdrawiam
borys93 ja miałem bardzo podobny problem ze nie mogłem przekręcić nawiewu na kratki tylko dochodziło do pół na nogi/kratki i trzeba było użyć sporo siły .... okazało sie ze jak zdjąłem półkę pod kierownicą (trzeba sie troszke powyginać aby zobaczyć) i kręciłem tym prawym pokrętłem to końcówka linki dochodziła do takiego wihajsterka ... poruszałem ręką to i rozruszałem oraz troszkę wd-40 i mi pomogło
P.S.
Jak chcesz to zrobię zdjęcie
P.S.
Cześć, mi by się przydało zdjęcie bo ja mam wrażenie, że mi bardzo słaba przełącza a jak już to na nogi i nawiew na twarz. A przy dzisiejszej zimowej pogodzie w momencie miałem przednią szybe za mgła i nawiew nie szedł nic a nic...pawelec_ pisze:borys93 ja miałem bardzo podobny problem ze nie mogłem przekręcić nawiewu na kratki tylko dochodziło do pół na nogi/kratki i trzeba było użyć sporo siły .... okazało sie ze jak zdjąłem półkę pod kierownicą (trzeba sie troszke powyginać aby zobaczyć) i kręciłem tym prawym pokrętłem to końcówka linki dochodziła do takiego wihajsterka ... poruszałem ręką to i rozruszałem oraz troszkę wd-40 i mi pomogło
P.S.
czesc ja mam taki problem ze mi sie cos zepsulo przy wimianie nagrzewnicy i albo blokuje mi klapka w srodku albo poprostu jest krzywa linka od sterowania cieplo/zimno juz zagladalem ze jest bardzo pogieta litera C czy jest opcja jej wyprostowania albo kupienia samej linki? czy jak wyprostuje stukajac mlotkiem na czyms twardym da rade? bedzie pozniej dzialalo? a moze jakies inne pomysly?