[B4 ABT 90KM] instalacja przestała działać.. czuć gaz
-
- Forum Audi 80
[B4 ABT 90KM] instalacja przestała działać.. czuć gaz
Witam was koledzy. pozwolicie że opisze mój przypadek mam założoną instalację w mojej audi. Dzisiaj podczas jazdy samochód mi sam zgasł. a po ponownym odpaleniu nie działa już instalacja LPG. Brak nawet lampki która świeciła przy guziku on/off od LPG. Dodatkowo podczas pracy nawiewów po kilku sekundach czuć zapach gazu.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2011, 19:45 przez sebastian91, łącznie zmieniany 2 razy.
Najpierw popraw nazwe tematu. Potem popraw profil, chyba że nie piszesz o swoim aucie, bo w temacie masz wpisane 90KM a w profilu masz silnik ABK czyli 115KM. Dodatkowo jeśli instalacja sama się przełącza na lpg po przekroczeniu to raczej nie jest to pierwsza generacja, czyli może być 2gen lub sekwencja. Nikt nie jest wróżką i bez podstawowych danych nie jest w stanie zgadnąć.
Ogólnie cały post jest trudny do zrozumienia.
Ogólnie cały post jest trudny do zrozumienia.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Z drugiej strony pisał też że nie świeci mu się lampka i czuć gaz Też mam instalacje II gen. BRC i sprawdzałem od bezpiecznika, kostki, kable pod elektrozawory na butli, po kable co idą do cewki aż doszedłem do przełącznika, podmieniłem od kolegi i wszystko zaczęło działać <ok> <ok> Bardzo podobna sytuacja jak u Ciebie :mrgreen:
Pozdro
Pozdro
Może też masy brakować na którymś elektrozaworze, to też warto sprawdzić.
Jak śmierdzi gazem to popatrz też czy nie ma jakichś nieszczelności w dolocie, a w szczególności w okolicy miksera od gazu.
Może miałeś wystrzał? i ci gumę od anty wybuchu odwinęło? albo rozwaliło któregoś węża od dolotu?
szukać, wąchać, tyle mogę na odległość pomóc
EDIT:
Z tą centralką też dobry pomysł.
Jak śmierdzi gazem to popatrz też czy nie ma jakichś nieszczelności w dolocie, a w szczególności w okolicy miksera od gazu.
Może miałeś wystrzał? i ci gumę od anty wybuchu odwinęło? albo rozwaliło któregoś węża od dolotu?
szukać, wąchać, tyle mogę na odległość pomóc
EDIT:
Z tą centralką też dobry pomysł.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Słuchajcie mam nowy motyw z tym związany. Mianowicie pojechałem na orlen zalałem paliwo.. butle zakręciłem do końca i po kawałku samochód mi zgasł. I nie mogłem odpalić.. a jak butle odkręciłem to zapalił. Czy to możliwe że on na gazie cały czas chodzi? Centralka wysiadła to nie widze.. A przy zapalaniu dziwnie jakoś dłużej trzeba kręcić żeby załapał.