Mam problem z wodą pod wycieraczką po stronie pasażera w moim bluesmobilu

Było już „parę” postów na ten temat, ale wykluczyłem już kilka możliwości i potrzebuję się skonsultować z fachowcami. Początkowo woda kapała malutkimi kropelkami spod półki w desce rozdzielczej na wycieraczkę. Teraz podcieka wykładziną i cała wykładzina pod wycieraczką jest mokra.
Zaznaczę, uprzedzając ewentualne pytania, że nie mam szyberdachu, a szyba przednia była wymieniana, jednak, jak tylko pojawił się problem pojechałem tam, gdzie mi ją zakładali i sprawdzili, czy jest szczelnie przyklejona – pokryli brzegi szyby od zewnątrz pianą i dmuchali od środka sprawdzając, czy nie pojawiają się jakieś bąbelki – tak jak przy sprawdzaniu szczelności LPG – było OK, więc to nie problem przedniej szyby.
Początkowo u mechanika założyli mi silikon pomiędzy uszczelkę szyby a plastikową listwę podszybia i na jakiś czas pomogło. Później silikon sparciał, dodatkowo zaszła potrzeba wymiany filtra kabinowego i żeby się do niego dostać usunąłem resztki silikonu i znowu się zaczęło.
Uszczelniłem silikonem obudowę filtra kabinowego, usunąłem zalegające liście w rynienkach, ale to nie pomogło. Sprawdziłem uszczelkę drzwi – jest w porządku. Plastik podszybia wchodzi „na wcisk” pomiędzy rynienkę a uszczelkę szyby – nawet go trochę ciężko wcisnąć, a jednak gdzieś tam cieknie. Nie wiem tylko gdzie są odpływy i jak się je czyści, bo być może jeszcze tam jest przyczyna. Nie mam już pomysłu, gdzie…
Chciałbym rozwiązać problem na stałe, a nie za każdym razem, jak wymieniam filtr kabinowy mordować się z silikonem i zaklejać
Może coś doradzicie…